Bravo Idrija

Tradicionalna zimska krvodajalska akcija, ki je potekala v Idriji od 29. do 31. januarja 2018 je bila tudi tokrat izjemno dobro obiskana. V treh dneh je kri darovalo 695 ljudi, od tega 34 prvič. Med njimi kar polovica dijakov iz Gimnazije Idrija, ki jih Rdeči križ Slovenije posebej nagovarja s predavanjem, v katerem se seznanijo s postopokom odvzema krvi in prednosti darovanja. Prav mladi so ciljna skupina krvodajalcev, saj je splošno znano, da ima Slovenija veliko populacijo darovalcev med upokojenci, vendar pa je starostna meja darovanja omejena na zaključenih 65 let. Območno združenje Idrija je v času krvodajalske akcije izvajalo tudi postopek za opredelitev darovanja človeških organov, katerega obrazec je izpolnilo 22 oseb.

Zahvaljujejo se vsem udeležencem, medijem za podporo, Osnovni šoli Idrija za prostore in podjetjem, ki podpirajo zaposlene, da se akcije lahko udeležijo.

Idrija, skupaj s Cerknim je v letu 2017 zdrsnila na tretje mesto po odstotku darovane krvi na prebivalca, vendar so odstokti med prvimi petimi zelo majhni. Krvodajalski duh je med občani izredno prisoten že vsa leta in s ponosom pomagajo tistim, ki kri potrebujejo.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.