Darovanje imajo v krvi

Družba Petrol že 8 let podpira in spodbuja krvodajalstvo. Veseli smo, da se tudi zaradi akcije »Daruj energijo za življenje« lahko pohvalimo z uspehi, na katere smo zelo ponosni. Med njimi je zagotovo skoraj 80.000 novih krvodajalcev, ki so posledica zglednega sodelovanja in dobrega dela Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in Rdečega križa Slovenije, s katerimi smo si na samem začetku zadali ambiciozne cilje: dvigniti raven zavedanja o pomembnosti krvodajalstva ter privabiti nove krvodajalce. S ponosom lahko trdimo, da je skupna kampanja obrodila zavidljive uspehe.

Vsi vemo, da zgledi vlečejo. Zato smo tudi letos nadaljevali z izkušnjami resničnih krvodajalcev, ki so skozi osebne izpovedi predstavili svoj pogled na darovanje krvi. Njihove zgodbe so navdihujoče, saj dokazujejo, da se med nami nahajajo posamezniki z velikim srcem, ki so v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč. Nova pričevanja odstirajo raznolike motive za darovanje, a kljub temu imamo zgodbe nekaj skupnega: vsi pričevalci imajo darovanje v krvi. Prav je, da jih delimo, saj s tem izražamo hvaležnost in spoštovanje do teh izjemnih ljudi. Ogledate si jih lahko na www.daruj-kri.si/darovanje-imajo-v-krvi.

Letošnje leto je zaznamovalo tudi prenovljeno spletno mesto www.daruj-kri.si. Večja preglednost in sodobnejši videz olajšata brskanje ter obiskovalcu na jasen način predstavita vse ključne informacije: trenutne potrebe po krvi, informacije o krvodajalskih akcijah, vpis v bazo krvodajalcev ali možnost, da sami preverijo, ali so v danem trenutku primerni za darovanje krvi.

V prihodnje leto se odpravljamo opremljeni z novim optimizmom in prepričani, da lahko svoje poslanstvo še nadgradimo ter v naše vrste privabimo nove krvodajalce. Verjamemo, da nam bo uspelo, saj imamo prebivalci Slovenije darovanje v krvi.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.