MZL Debeli rtič otvoril novo dvorano Bor 2

V četrtek, 19. aprila 2018 je bila v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič uradna otvoritev dvorane Bor 2, ki je nastala s pomočjo donatorjev Luke Koper, Telekoma Slovenije in Canona Slovenije,

Hotel Bor je bil zgrajen leta 1997, imel je tudi notranji bazen, v katerem so se izvajale terapije za otroke na zdraviliškem zdravljenju. Veliko otrok se je prav v tem bazenu naučilo plavati. Bazen v Boru je počasi postal premajhen, saj se je uporaba bazena povečala, zato so leta 2009 zgradili pololimpijski bazen v Ariji, ki pa je tudi postal polno zaseden, v Boru pa bazen od jeseni 2012 ni več obratoval.

MZL Debeli rtič je v letu 2013 pripravil prvo idejno zasnovo za postavitev multifunkcijske dvorane, ki bi nadomestila neuporabljen bazen in prinesla možnost uporabe zaprtega prostora kot nekakšne učilnice, saj obiskovalci potrebujejo tudi zaprte prostore. Z zadovoljstvom sporočajo, da jim je uspelo realizirati prvo fazo projekta, saj so otvorili 200m2 veliko dvorano, ki bo primerna za vaje plesnih, glasbenih in drugih športnih skupin.

Na otvoritvi sta bila prisotna predstavnika Telekoma Slovenije g. Tomaž Jontes in ga. Metka Zabret, predstavnika Luke Koper g. Sebastjan Šik in ga. Tatjana Jazbec in predstavnica Canon Slovenija ga. Nataša Porenta. Hvaležnost za donacijo so izkazali predsednik Rdečega križa Slovenije g. Dušan Keber, generalna sekretarka ga. Renata Brunskole in vodja zdravilišča ga. Ana Žerjal.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.