Moč humanosti - zahvala RKS OZ Metlika krvodajalcem in prostovoljcem

V petek, 4. novembra 2016 so na prireditvi z naslovom Moč humanosti, ki jo je organiziral RKS OZ Metlika podelili priznanja krvodajalcem za 20 krat in večkrat darovano kri. V občini Metlika je pri RKS OZ Metlika evidentiranih 1.740 krvodajalcev, od tega 800 aktivnih, kar pomeni 8 odstotkov občanov. Letno organiziramo 2 redni  in 2 izredni akciji, veliko naših krvodajalcev pa gre na odvzem na transfuzijski oddelek SB Novo mesto. Letno se odzove do 700 krvodajalcev in prispeva zadostne količine krvi za dvodnevno potrebe.

Podpredsednica Rdečega križa Metlika Mojca Stopar Zevnik, sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič in župan občine Metlika  gospod Darko Zevnik so podelili in se zahvalili krvodajalcem za 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 in 90-krat darovano kri.

Posebno plaketo Rdečega križa Slovenije pa je generalna sekretarka gospa Reneta  Brunskole podelila in se zahvalila Marjanu Kerču, ki je kri daroval 102-krat in Jožetu Kerču, ki je kri daroval 122-krat.

Program je povezoval Lojze Bojanc, nastopili pa so folklorna skupina Mlinček iz otroškega vrtca Metlika, Gašper Mihelič skupina 2B, šola zdravja in Suhorja in Vivijana Kukar.

RKS OZ Metlika se zahvaljuje vsem za pomoč ob izvedbi, krvodajalkam in krvodajalcem pa čestitke za njihovo plemenito dejanje.

 

 

 

 

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.