Otroci zaplesali v indijanski vasi

Pričetek letovanja otrok v okviru akcije Pričarajmo nasmeh

Danes, v četrtek, 28. junija 2018, je v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debele rtiču potekala novinarska konferenca partnerskega projekta s podjetjem Tuš »Pričarajmo nasmeh«, v okviru katerega bo podjetje Tuš tudi letos letovanje omogočilo 500 otrokom, ki sicer ne bi videli morja in izkusili počitnic.

Novinarske konference so se udeležili predstavniki podjetja Tuš, gospod Janez Videmšek, direktor podjetja Tuš, gospod Andraž Tuš, direktor marketinga podjetja Tuš, gospa Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja podjetja Tuš in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije, gospa Renata Brunskole.

Otroci, ki trenutno letujejo na Debelem rtiču, so imeli indijansko obarvan dan. Ustvarjali so v indijanskih delavnicah, kjer so jim vzgojiteljice s posebnimi barvami na obraz narisali prave indijanske proge. Ustvarili so indijanske perjanice in se zbrali okrog indijanskega šotora, kjer so zaplesali pravi indijanski ples.

Maja je ob tej priložnosti povedala: »Na Debelem rtiču sem prvič in je zelo fajn. Najbolj mi je všeč, da vsak dan plavamo in imamo delavnice.«

Nika je povedala: »Prihajam iz Radelj in sem letos prvič na morju. Na Debelem rtiču sem spoznala veliko novih prijateljev. Všeč mi je, da smo barvali majčke.«

Tim je povedal: »Rad igram nogomet in se igram človek ne jezi se. Všeč mi je, da spim na vrhu pograda in da smo se oblekli v indijance.«

Otroci so ob koncu zaplesali pravi bojni ples in kljub temu da je po celotni deželi deževalo, uspeli priklicati sonce. Vsi so se posladkali tudi s sladoledom.

Rdeči križ Slovenije je ponosen, da je že 16 let partner podjetja Tuš in da sodelujemo že tako dolgo obdobje. To kaže na pomen družbene odgovornosti in humanitarnih aktivosti – dveh pomembnih vrednot, ki skupaj pričarata nasmeh na obraze mnogih otrok.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.