Potres Nepal

Na današnji novinarski konferenci Rdečega križa Slovenije (RKS) je  g. Aswin Kumar Shrestha, častni generalni konzul Nepala povabil vse Slovence k solidarnosti za Nepal.  Generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko je vse člane Planinske zveze Slovenije pozval naj se pridružijo zbiranju pomoči RKS.  Zakonita zastopnica in podpredsednica RKS Irena Nečemer je poudarila, da se je Mednarodna federacija Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC), katere del je Rdeči križ Slovenije odzvala takoj po uničujočem potresu, generalna sekretarka RKS Renata Brunskole je nato pozvala vse, ki bi radi pomagali, da svoj prispevek nakažejo preko plačilnega naloga na RKS. Iz solidarnostnega sklada je RKS že nakazal 7000 evrov Mednarodni federaciji Rdečega križa.Nepal je 25. aprila prizadel katastrofalni potres jakosti 7.8 stopnje po Richterjevi lestvici, ki je povzročil ogromno materialno škodo, zahteval številna človeška življenja, veliko ljudi pa je tudi pogrešanih.

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob katastrofalnem potresu v Nepalu, da svoj prispevek za akcijo "Potres Nepal" nakažejo s plačilnim nalogom BN 02 na:

  • Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, SI-1000 Ljubljana
  • TRR: SI56 0310 0111 1122 296
  • Sklic: 00 937065
  • SWIFT/BIC: SKBASI2X
  • Koda namena: CHAR

 

Naročniki mobilnih storitev Simobila in T-2 lahko na 1919 donirate 1 euro z besedo NEPAL1, ali 5 evrov z besedo NEPAL5. Jutri boste lahko z sms sporočili donirtali tudi naročniki vseh drugih mobilnih operaterjev.

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije nakazal Mednarodni federaciji društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca za izvajanje programov pomoči v Nepalu, za katerere je Mednarodna fereracija že namenila pol milijona švicarskih frankov in objavila tudi apel za pomoč v višini 33,4 milijona švicarskih frankov.

Dne 28. aprila je Rdeči križ Slovenije iz Sklada solidarnosti že nakazal 7.000 € Mednarodni federaciji Rdečega križa in Rdečega polmeseca za izvajanje najnujnejših programov pomoči za prizadete prebivalce.

ISKRENA HVALA VSEM DAROVALCEM!

Več informacij o aktivnostih Rdečega križa si lahko ogledate na spletnih straneh Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca in na spletnih straneh Mednarodnega odbora Rdečega križa.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.