RKS - OZ Kranj se je s proslavo v Preddvoru zahvalil krvodajalcem

V organizaciji RKS OZ Kranj je bila v petek 4.11.2016 redna letna krvodajalska proslava, na kateri smo podelili priznanja zaslužnim krvodajalcem in prostovoljcem. Proslava je bila tokrat v občini Preddvor v osnovni šoli Matije Valjavca.

Na krvodajalski proslavi, ki združuje krvodajalce in prostovoljce iz RKS OZ Kranj, smo vsem jubilantom – krvodajalcem in zaslužnim prostovoljcem, podelili priznanja in zahvale za minulo delo, v obdobju od 1.7. 2015 do 30.6.2016. Skupno je krvodajalska priznanja, za različno število darovanj krvi in krvne plazme, prejelo 490 krvodajalcev in 38 prostovoljcev, ki so prejeli bronasta, srebrna in zlata priznanja.

Krvodajalska priznanja RKS so med drugimi prejeli:
za 100 krat darovano kri  Štefan Cmrečnjak in Stanislav Krese,
za 110 krat darovano kri Leon Kern in Cveto Kotnik,
za 120 krat darovano kri Viktor Erzar,
za 125 krat darovano kri Martin Dacar in
za 130 krat darovano kri Srečko Blagovič.

Zlata priznanja RKS za prostovoljstvo pa so prejeli:
Milka Miklavčič, Ana Zaletel in Marjan Zorman.

Priznanja zaslužnim krvodajalcem in prostovoljcem so podeljevali, predsednica krajevne organizacije RK Preddvor Milena Zupin, predsednik komisije za krvodajalstvo in priznanja Vid Močnik, predsednik RKS OZ Kranj Marjan Gantar in častni gost predsednik RKS prof. dr. Dušan Keber.

Krajevna organizacija RK Preddvor, je vsem prisotnim na krvodajalski proslavi pripravila izredno pester kulturni program, na katerem so med drugim nastopili solistka Cirila Klevišar in Francka Šavs na citrah, skupina otrok iz vrtca Storžek Preddvor, solistka Mojca Naglič in kitarist Matej Naglič, harmonikar Gašper Seljak in člani Folklornega društva iz Preddvora. Program je spretno povezovala gospa Marjana Podpeskar.

Na svečani proslavi so bili med prisotnimi tudi podžupan občine Preddvor Janez Brolih, predstavnici RKS OZ Koper in predsednik združenja prostovoljnih krvodajalcev Doberdob Aldo Jarc.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.