RKS-OZ Novo mesto nadaljuje akcijo za obnovo hiše družine Rajk

Območna združenja po Sloveniji so pri tem združila moči

Film Družina so si januarja in v začetku februarja ogledali v številnih krajih po Sloveniji. Distributer filma Demiurg je zaprosil vse kinematografe, da podprejo RKS-OZ Novo mesto pri humanitarni akciji Pomagajmo družini Rajk. Tako smo predstavniki RKS-OZ Novo mesto v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu in na Ptuju zbirali prostovoljne prispevke. V drugih krajih pa smo za pomoč pri zbiranju zaprosili tamkajšnji RK in doživeli veliko solidarno podporo v Radovljici, Izoli, Slovenj Gradcu, Trbovljah, Tolminu, Domžalah, Sežani, Črnomlju, Idriji, Kočevju in Krškem. Številna območna združenja, ki so sodelovala  pri zbiranju prostovoljnih prispevkov, so v sklad za Rajkove nakazala tudi svoje denarne prispevke.

Tako smo na Liffu in ob drugih predvajanjih filma zbrali več kot 7.000 evrov. Zahvala velja vsem, ki so pri akciji sodelovali in nas podprli, posebna zahvala pa velja Kinodvoru, Demiurgu, Cvinger filmu in Veselemu teatru iz Dolenjskih Toplic, ki so k temu znesku prispevali več kot polovico.

Na OZRK Novo mesto se trenutno ukvarjamo s pripravo dobrodelnega koncerta, ki naj bi še dodatno napolnil sklad in čim prej omogočil začetek obnove Rajkove hiše.

Donacije zbiramo na našem tekočem računu in pri vseh mobilnih operaterjih na številki 1919. S SMS sporočilom RAJK prispevamo 1 evro, RAJK5 pa 5 evrov. Še vedno vabimo podjetja, obrtnike, društva, organizacije in posameznike, da s finančnimi sredstvi, podarjenim gradbenim in drugim materialom ali obrtniškimi deli pomagamo zbrati 41.658,18 evra za obnovo hiše družine Rajk.

                                                                                                                                                                          

POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

Sredstva za obnovo hiše zbiramo na
TRR: SI56 0297 0025 9477 202
sklic: 00-903056
pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK
naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto

SMS sporočilo na 1919: RAJK (1 evro), RAJK5 (5 evrov)

Akcijo koordinirata
Barbara Ozimek (novo-mesto.ozrk@ozrks.si; 07 39 33 126) in
Nuša Rustja (nusa.rustja@guest.arnes.si; 040 625 463).

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.