Rdeči križ Slovenije pričenja z vseslovensko humanitarno akcijo Peljimo jih na morje! 2015

Rdeči križ Slovenije (RKS) danes, 16.4.2015, z novinarsko konferenco že osmo leto zapored pričenja z vseslovensko humanitarno akcijo "Peljimo jih na morje!".

Z akcijo, ki traja do 30.9.2015, zbiramo prostovoljne finančne prispevke za brezplačno letovanje otrok in starostnikov iz socialno ogroženih sredin. Otroci in starostniki, ki jim s pomočjo humanitarne akcije omogočimo tedensko brezplačno letovanje na morju, prihajajo iz celotne Slovenije. V preteklih sedmih letih smo s tako zbranimi sredstvi v MZL RKS Debeli rtič in MPD Frankopan na Punatu na Krku odpeljali 2492 otrok in 965 starejših, kar pomeni 50 polnih avtobusov otrok iz socialno ogroženih družin in več kot 19 avtobusov starostnikov. Samo lani je s pomočjo tako zbranih sredstev na morju uživalo 177 otrok in 144 starostnikov iz socialno ogroženih okolij.

Rdeči križ Slovenije vključuje v brezplačna letovanja otroke in starostnike iz socialno ogroženih sredin na osnovi sodelovanja s 56-timi območnimi združenji Rdečega križa, le-ta pa se povezujejo s svojimi lokalnimi Centri za socialno delo, socialnimi službami na šolah in drugimi strokovnimi službami, ki delujejo na lokalnem nivoju, ter seveda s svojimi prostovoljci, ki so vpeti v prostovoljno delo po krajevnih organizacijah Rdečega križa. Na ta način Območna združenja Rdečega križa zagotovijo, da letujejo otroci in starostniki, ki so najbolj potrebni vključitve v brezplačen program letovanja.

Tudi letos lahko pomagate lahko tako, da po svojih najboljših zmožnostih prispevate za njihovo letovanje. Čisto vsak vaš prispevek bo pomagal otrokom in starostnikom, da se njihove sanje o morju uresničijo. 

Svoj prispevek lahko nakažete:

  • s plačilnim nalogom, ki ste ga prejeli po pošti,
  • preko spletnega nakazila s plačilnim nalogom UPN, na račun SI56 03100 - 1234567891, sklic oziroma referenca SI00 - 937030
  • tako da pošljete SMS z besedo MORJE5 na 1919 in prispevate 5 EUR,
  • tako da pošljete SMS z besedo MORJE na 1919 in prispevate 1 EUR,
  • ali vpišete spodaj vaše podatke v polja spodaj in poslali vam bomo plačilni nalog UPN.

 

Pošta Slovenije in banke ne bodo zaračunavale provizije.

Hvala za vašo dobrosrčnost, pozornost in podporo!

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.