Slovenci so FACE 2015

Ekipa prve pomoči RKS-OZ Grosuplje prva na FACE 2015, pred Srbi na drugem in Irci na tretjem mestu

Od leve proti desni zgoraj: Žiga Bizjak, Tim Oven, Uroš Mehle. Od leve proti desni spodaj: Luka Mehle, Valentina Rutar Polanc in vodja ekipe Mitja Šimonka.

Od leve proti desni zgoraj: Žiga Bizjak, Tim Oven, Uroš Mehle. Od leve proti desni spodaj: Luka Mehle, Valentina Rutar Polanc in vodja ekipe Mitja Šimonka.

Šestčlanska ekipa prve pomoči RKS-OZ Grosuplje se je med 28 ekipami iz 24 evropskih držav uvrstila na prvo mesto, pred Srbi na drugem in Irci na tretjem mestu.

Valentina Rutar Polanec, Uroš in Luka Mehle, Tim Oven, Žiga Bizjak in Mitja Šimonka so več kot dve leti prostovoljci v prvi pomoči. S trenerjem Zlatkom Kvržićem so se intenzivno pripravljali na prikaz znanj in veščin na različnih delovnih mestih, kjer so bile simulirane nesreče z realno prikazanimi poškodbami. Študentko sanitarnega inženirstva na Zdravstveni fakulteti, elektrotehnika računalništva, gastronomsko-turističnega tehnika, gradbenega tehnika in dipl. inž. Agronomije in hortikulture povezuje spoznanje, da se svet  spreminja, razumevanje, da je prva pomoč humano dejanje in ne le vrsta tehnik, pa ostaja.

Evropski Rdeči križi so se  leta 1986 odločili za redno izmenjavo praktičnih znanj nudenja prve pomoči in tudi za medsebojno tekmovanje ekip prve pomoči na dogodku, ki so ga poimenovali FACE (First Aid convention of Europe). Tekmovanje poteka na lokacijah v mestnih središčih, da ga lahko spremlja kar največ prebivalcev in tudi obiskovalcev. Prihodnje leto bo Slovenija gostila FACE 2016, ki  se bo odvijal v Ljubljani in to  v letu, ko bo Rdeči križ Slovenije obeleževal 150 let svojega delovanja na Slovenskem.

 

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.