Supercamp 2017 v organizaciji mladih Rdečega križa Nemčije gostil tudi slovenske mlade rdečekrižarje

Štirje mladi prostovoljci, Lučka, Tina, Žiga in Živa, smo se od 29. maja do 6. junija 2017 v sklopu Rdečega križa Slovenije udeležili Supercampa 2017, ki ga je gostil nemški Rdeči križ mladih. Naša pot se je pričela v Ljubljani, s prvim ciljem v Benetkah, od koder nas je letalo poneslo v metropolo Nemčije, Berlin. Malce utrujeni, a polni pričakovanj, smo se s kovčki odpravili do terminala, kjer nas je pričakal eden izmed predstavnikov organizatorjev, skupaj s tablico na kateri je pisalo Rdeči križ Slovenije. Začetek je bil dober, prvi vtisi prav tako in začelo se je tedensko spoznavanje novih prijateljev iz več držav sveta. Z ostalimi udeleženci ekipe ''Internationals'' smo se srečali šele v hostlu. Ti so prihajali iz Italije, Madžarske, Armenije, Albanije, Nemčije, celo iz Malezije. V prvih treh dneh smo spoznavali Berlin, predvsem pa smo predstavljali naše delovanje v okviru Rdečega križa Slovenije – tudi na sedežu nemškega Rdečega križa. Udeležili smo se več delavnic, kjer smo spoznavali delovanje in projekte v drugih državah, spoznali odnos prostovoljcev do prostovoljnega dela, se pogovarjali o problematikah delovanja ter z vsakim novim dnem stkali še močnejše prijateljske vezi.

Po treh delovnih dneh je sledila celodnevna vožnja z vlakom, odpravili smo se na sever, na otok Rugen, kjer smo se udeležili SuperCampa 2017. Kaj je to SuperCamp? To je ogromno srečanje nemških mladih rdečekrižarjev (udeležencev je bilo okrog 1500), polno kreativnega preživljanja prostega časa, odprtih konferenc, večernih koncertov, lansiranja nove kampanje, povezovanja in ustvarjanja spominov, tistih ''tapravih'', ki se ne shranijo samo v glavi, temveč tudi globoko v srcu. Predstavili smo svoje ideje, se pogovarjali o problemih družbe, se namočili v severnem morju, se naučili novih 'energizerjev', se sramotili med izvajanjem le-teh na nemških železniških postajah, predvsem pa se smejali od jutra do večera.

Odhod ni bil prijeten. Saj veste, kako je. Ko je nekaj tako dobro, tega ne želiš spustiti. Bile so solze, bili so nasmehi, zvrhan koš objemov, srce in glava pa polna lepih spominov, nepozabnih trenutkov in občutka, da se ti je v življenju pravkar zgodilo nekaj neponovljivega. 'Internationals', del srca smo pustili z vami!

 

Lučka Goričan

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.