Usposabljanje za mlade prostovoljce Mladi za boljši svet

Eden ključnih izzivov RKS je zagotovo pridobivanje mladih prostovoljcev. Mladi za boljši svet (MZBS) je slovenska različica mednarodne iniciative YABC, ki preko spreminjanja miselnosti, odnosov in vedenja mlade prostovoljce opremi s socialnimi veščinami, ki so potrebne za aktivno udejanje temeljnih načel Rdečega križa in humanih vrednot.

Nudi jim aktivno vlogo v lokalnih skupnostih po principu 'bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu', in spodbuja njihovo osebno rast, krepi veščine ter utrjuje znanja, ki mladim izgrajujejo profesionalne kompetence pri delu z ljudmi, vodenju projektov, zbiranju sredstev, snovanju kampanj in povezovanju ključnih akterjev (deležnikov) v skupnosti.

V dneh od 13. do 15. aprila 2018 je na Debelem rtiču potekala vikend delavnica MZBS, v obliki interaktivnega usposabljanja mladih prostovoljcev. Mlade je usposabljanje opremilo z veščinami, ki odlikujejo dobrega usmerjevalca sprememb, kar zajema sposobnosti aktivnega poslušalca, komunikacijske sposobnosti in poglobljena znanja skupinske dinamike. Druženje je obenem spodbujalo njihova osebnostna rast in se krepilo samozavest, samozaupanje in sposobnost za timsko delo.

Mlade je obiskal tudi Boštjan Novak, ki je izvedel predavanje o krvodajalstvu, saj je pridobivanje mladih krvodajalcev ena pomembnejših nalog RKS.

 

Udeleženci so bili z usposabljanjem zelo zadovoljni in nam po usposabljanju podali nekaj vtisov:

»Spoznal sem, da je lahko sproščeno vzdušje zelo produktivno. Upam, da bomo to produktivnost in aktivnost odnesli tudi domov in jo bomo širili.«  -Dominik

 

»Fajn mi je bilo, da se je delalo na skupinski dinamiki. Dobila sem ideje kako delat v RKS-OZ.«  - Nina

 

                                                                                         »Delavnice so mi bile super. Pa fajn je bilo, da smo »minglali« in tako spoznali nove ljudi.«  -Alja

 

»Iz vsake delavnice si lahko nekaj potegnil, spoznal samega sebe.«  - Urška

                                                                                

                                                                             »Meni je bilo zelo všeč, dobil sem veliko novih prijateljev. Dobro bi pa bilo, če bi trajalo dlje časa.« Nejc

 

foto: Aleš Černivec

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.