V Kranju krvodajalcem več kot 525 priznanj

RKS-OZ Kranj pripravilo krvodajalsko proslavo v občini Naklo

V organizaciji RKS-OZ Kranj je bila v petek 3.11.2017 redna letna krvodajalska proslava, na kateri smo podelili priznanja zaslužnim krvodajalcem in prostovoljcem. Proslava je bila tokrat v občini Naklo v osnovni šoli Naklo.

Na krvodajalski proslavi, ki združuje krvodajalce in prostovoljce iz RKS OZ Kranj, smo vsem jubilantom – krvodajalcem in zaslužnim prostovoljcem, podelili priznanja in zahvale za minulo delo, v obdobju od 1.7. 2016 do 30.6.2017. Skupno je krvodajalska priznanja, za različno število darovanj krvi in krvne plazme, prejelo 525 krvodajalcev in 32 prostovoljcev, ki so prejeli bronasta, srebrna in zlata priznanja.

Krvodajalska priznanja RKS so med drugimi prejeli:

za 100 krat darovano kri Ivan Kern,

za 120 krat darovano kri Zoran Sitar,

za 130 krat darovano kri Viktor Erzar in

za 140 krat darovano kri Srečko Blagovič.

Zlata priznanja RKS za prostovoljstvo pa so prejeli:

Marija Teran, Marija Mohar, Emilija Wolf in Helena Kalan.

Priznanja zaslužnim krvodajalcem in prostovoljcem so podeljevali, predsednica krajevne organizacije RK Duplje Stanka Malovrh, predsednik komisije za krvodajalstvo in priznanja Vid Močnik, podpredsednik RKS OZ Kranj mag. Janez Frelih in častni gost predsednik RKS prof. dr. Dušan Keber.

Krajevna organizacija RK Naklo, je vsem prisotnim na krvodajalski proslavi pripravila izredno pester kulturni program, na katerem so med drugim nastopili plesalke/ci Plesnega kluba Tržič in harmonikaš Andraž Aljančič. Program je spretno povezovala moderatorka Ana Jagodic Dolžan.

Na svečani proslavi so bili med prisotnimi tudi podžupan občine Naklo Jure Renko, predstavnica RKS OZ Koper Marija Jereb in predsednik združenja prostovoljnih krvodajalcev Doberdob Aldo Jarc.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.