V Sevnici že petič stopili skupaj

in zbrali za 540 kompletov pomoči

RKS-OZ Sevnica je v sodelovanju s KŠTM Sevnica v četrtek, 23. novembra pripravilo že peti dobrodelni koncert. Z zbranimi sredstvi bodo kupili pakete pomoči za tiste svoje so-občane in družine, ki potrebujejo takšno pomoč. Trenutno je na seznamu RKS-OZ Sevnica 891oseb, ki prejemajo pomoč, kar pomeni, da skupaj z njihovimi družinskimi člani, Rdeči križ Sevnica pomaga skoraj 1.600 občanom. Zato so verseli dejstva, da so z vstopnino, finančnimi donacijami ter srečelovom zbrali 7.150 €, kar je več kot lani in bo zadostovalo na nakup 540 kompletov pomoči, sestavljenih iz prehrambenega paketa, pralnega praška in toaletnega kompleta.

Na dobri dve uri trajajočem koncertu, ki ga je povezovala Silvija Blaževič, so se na odru zvrstili: Tone Rus z družino, Ansambel saksofonov Glasbenih šol Sevnica in Krško, Kaja Pavlič z mažoretami Društva Trg Sevnica, tenorist Marko Železnik ob spremljavi Martina Šušteršiča in zbor učencev OŠ Šentjanž.

Udeležence koncerta so nagovorili predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, župan Srečko Ocvirk, direktorica KŠTM Mojca Pernovšek in povedali, da so z lani zbranimi sredstvi kupili 526 prehranskih, 816 toaletnih paketov in 333 pralnih praškov. Vse skupaj pa je RKS-OZT Sevnica lani pomoči potrebnim razdelil več kot 58 ton hrane, poleg tega pa še toaletne in čistilne pakete ter nemerljivo količino rabljenih oblačil, obutve in opreme..

Predstavnici RKS-OZ Sevnica, predsednica Breda Drenek Sotošek ter sekretarka Mojca Pinterič Krajnc, sta poudarili dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne ter z zavodom KŠTM, ki jim je nudil organizacijsko podporo pri pripravi koncerta.

Vsakemu od nastopajočih se je za sodelovanje s košarico domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden od prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij, ki so tudi sicer zelo aktivni. V lanskem letu so opravili skupno več kot 10.000 prostovoljnih ur. Veliko truda so vložili v pridobitev 391 dobitkov od 124 ustanov, podjetij in obrtnikov iz Sevnice in tudi izven meja občine, ki so kljub težki gospodarski situaciji pokazali veliko razumevanja in dobrodelnost. Glavni dobitek, izjemno ročno delo – vezeno sliko, v katero je vložila več kot 150 ur, je prispevala prostovoljka RK Tržišča, Milica Majcen, dobila pa jo je obiskovalka, ki je bila dobitka izjemno vesela in bo znala ceniti vrednost nagrade.

Ob koncu je bila pohvale deležna še izjemna publika, ki je ves čas koncerta lepo sodelovala in tudi sicer je bilo v dvorani ves čas čutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh prisotnih, ljudi dobre volje in odprtega srca.

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.