Živahen praznični čas v RKS-OZ Laško - Radeče

V RKS-OZ Laško-Radeče, ki je v teh dneh zaključilo z razdeljevanjem zadnje pošiljke hrane iz Evropskega sklada za pomoč najbolj ogroženim v letu 201, potekajo različne delavnice z izdelovanjem venčkov, voščilnic in podobno, prostovoljci zbirajo prostovoljne prispevke s koledarji in pobirajo članarino. Z mislijo na občane, ki se zaradi zdravja, starosti, pomanjkanja volje in moči ni ne morejo udeleževati različnih veselih dogodkov v sodelovanju s KORK že pripravljajo različne dogodke in akcije.

Najprej bodo obiskali občane Laškega in Radeč, ki jesen svojega življenja preživljajo v Domu starejših Thermane Laško in Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu. Projekt je pred osmimi leti zasnovalo RKS-OZ Laško-Radeče in k sodelovanju pritegnilo obe občini z županoma na čelu, vse krajevne skupnosti laške in radeške občine, krajevne organizacije Rdečega križa laške in radeške občine, društva upokojencev laške in radeške občine ter društva invalidov iz omenjenih občin.

V petek, 15. decembra dopoldne so obiskali 65 starejših v Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu. Učenci Osnovne šole Marjana Nemca Radeče in etno glasbena skupina Stari časi iz Društva upokojencev Rimske Toplice so zanje prirpavili program, župana Občine Laško g. Franc Zdolšek in Občine Radeče, g. Tomaž Režun ter nekateri predstavniki krajevnih skupnosti, društev upokojencev in RK pa so jim izrekli voščilo.

V sredo, 20. decembra, ob 9.30 uri  bodo obiskali 65 starejših v Domu starejših Laško Thermane Laško, ki so jim program pripravili učenci Podružnične osnovne šole Primoža Trubarja Laško iz Debra s krožkom Rdečega križa in mentorico Suzano Oder, vokalno instrumentalna skupina »Pit mi dej«, program pa bodo popestrili tudi varovanci njihovega doma njihovega doma s predstavitvijo njihove dejavnosti ob glasbi pod vodstvom ge. Marjetke Naglič. Čestitke bosta izrekla župana obeh občin, pozdravili pa jih bodo tudi predstavniki krajevnih skupnosti, društev upokojencev, organizacij Rdečega križa in društva invalidov. Za tem pa bomo tudi njim v imenu vseh poimensko izročili še paket pozornosti. Vse, ki ne bodo uspeli biti z nami na prireditvi, bodo prostovoljci in ostali, vključeni v projekt, obiskali po sobah.

V nedeljo, 17. decembra 2017 ob 14.30 uri bo v Kulturnem centru Laško dobrodelna prireditev »Laško združuje dobre želje«. Že dvajsetič zapored. Prireditev pripralvja RKS-OZ Laško-Radeče v sodelovanju z Občino Laško, Javnim zavodom STIK Laško in Društvom Sožitje občine Laško. Organizatorji so uspešno nagovorili kar 30 donatorjev, ki so z donacijami pomagali predvsem pri polnjenju nahrbtnika in pripravi daril za 56 otrok in oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, ki jim bo darila izročil »Dobri mož«. Obdaroval bo člane Društva sožitje občine Laško in učence Osnovne šole Primoža Trubarja Laško z nižjim izobraževalnim standardom (NIS), ki bodo na prireditvi nastopili s programom, ki so ga pripravili posebej za to priložnost. Plesni krožek Sožitje se je pripravlkjal pod mentorskim vodstvom Irene Grešak ,v plesu z mažoretno palico bo nastopil njihov član Aleš Rajh. Nastopili bodo še narodno zabavni ansambel SLOVENSKI ZVOKI, Vaška godba Vrh nad Laškim pod vodstvom dirigenta Ivana MEDVEDA in mažoretno skupino Majde MARGUČ in mladi glasbeni ustvarjalki: Saro HRASTNIK ter Tjašo ULČNIK.

Zbrane bo pozdravil in nagovoril tudi laški župan, Franc ZDOLŠEK in predstavniki Zveze društev sožitje, prireditev pa bo skupaj povezala Jožica ŠKORJA. Nastopajoči se radi odzovejo našemu povabilu in je njihov nastop brezplačni prispevek k omenjeni prireditvi. Prireditev je  priložnost za neposredno soočanje z drugačnostjo in podporo vsem tistim, ki želijo predpraznično vzdušje obogatiti z dobrimi mislimi in lepimi željami. Namenjena je tudi staršem in skrbnikom oseb s težavami.

V prihodnjih dneh bodo prostovoljci RKS-OZ Laško-Radeče s paketi pozornosti in voščilnicami obiskali 548 starejših, bolnih in osamljenih občane Poleg voščil in lepih želja jim bodo izročili skromno darilce pozornosti. Voščilnice so izdelali člani krožkov RK, ki delujejo na večini osnovnih šol. Prostovoljci  Krajevnih organizacij Rdečega križa bodo obiskali svoje sokrajane tudi v domovih v Hrastniku, v Impoljci, Celju, Štorah, v Vojniku, Šentjurju, na Polani in drugod.

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.