Naročnik: RDEČI KRIŽ SLOVENIJE – Zveza združenj na podlagi 43. in 68. člena Statuta RKS (z dne 15.12.2014) objavlja:

JAVNO DRAŽBO

PRODAJE NEPREMIČNIN

 

I. NAZIV IN SEDEŽ ORGANIZATORJA JAVNIH DRAŽB:

Rdeči križ Slovenije – Zveza združenj, Mirje 19, 1000 Ljubljana.

Postopek javne dražbe vodi Komisija za vodenje postopka javne dražbe za zemljišče parc. št. 671/3 k.o. Oltra – pristojna komisija.

II. OPIS PREDMETOV PRODAJE:

A. ZEMLJIŠČE

Predmet prodaje je nezazidano stavbno zemljišče, nepremičnina 671/3, k.o. Oltra, v izmeri 16.216 m2.

Na območju so predvidena urejanja z izvedbenim načrtom (OPPN);

Občina Ankaran za parcelo predkupne pravice ne uveljavlja;

Podrobna namenska raba je SS – stanovanjske površine;

Na parceli so vknjižene hipoteke, za katere bo banka ob prodaji izdala izbrisne pobotnice;  

Ogled možen samostojno ali po predhodni najavi na tel. št. 041 551 846, kontakt Grabar Egidio; 

Izklicna cena 2.306.000,00 EUR.

III. POTEK JAVNE DRAŽBE:

Glede vprašanj samega poteka javne dražbe smo dosegljivi na tel. št. 01/24-14-328 oz. 051-631-687 od 28.1.2019 do 21.2.2019 ob delovnikih, med 10.00 –12.00 uro.

IV. POGOJI IN PRAVILA JAVNE DRAŽBE:

1. Nepremičnina se proda v celoti po sistemu videno kupljeno zato morebitne reklamacije ne bodo upoštevane. Predpisane davčne dajatve, ki niso vštete v ceno, stroške notarskih storitev in vpis v zemljiško knjigo, plača kupec. Nepremičnina bo prodana najugodnejšemu dražitelju.

2. Kriteriji dvigovanja izklicne cene:

Dražitelji lahko dvigujejo izklicno ceno :

za 10.000,00 EUR

3. Predvidena javna dražba se bo opravila ustno v slovenskem jeziku.

4. Sklenitve pogodbe:

Če dražitelj ne podpiše pogodbe v roku s katerim ga obvesti prodajalec iz razlogov, ki so na strani dražitelja ali ne plača kupnine kljub opominu, prodajalec zadrži njegovo kavcijo, kot tudi če se dražbe sam dražitelj oz. njegov pooblaščenec ne udeleži.

5. Višina kavcije:

Pred dražbo morajo dražitelji položiti kavcijo v višini 10% izklicne cene na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije: SI56 2900 0000 3377 785 sklic 00 99999. Dražiteljem, ki na javni dražbi ne bodo uspeli se kavcija brez obresti vrne v roku 15 dni od zaključka javne dražbe, na njihov transakcijski račun.

6. Način in rok plačila kupnine:

Kupnina se plača v 30 dneh po prejetju računa, ki ga bo prodajalec izstavil kupcu takoj po sklenitvi pogodbe.

Kupnina se vplača na transakcijski račun na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije: SI56 2900 0000 3377 785 sklic 00 99999. Plačilo celotne kupnine v navedenem roku je bistvena sestavina prodajne pogodbe. Položena kavcija se všteje v kupnino.

Nepremičnina preide v last kupca po plačilu celotne kupnine in ostalih stroškov.  Zemljiškoknjižno dovolilo prodajalec izstavi po celotnem plačilu kupnine.

7. Udeležba na javni dražbi in njeni pogoji:

Dražitelji se morajo najpozneje do 11.00 ure na dan javne dražbe osebno oglasiti na kraju javne dražbe oz na podlagi overjenega pooblastila druga oseba.

Javne dražbe se bodo lahko udeležili le tisti, ki bodo do 22.2.2019 do 12.00 ure na naslov naročnika: Rdeči križ Slovenije – Zveza združenj, Mirje 19, 1000 Ljubljana, predložili v zaprti ovojnici s pripisom »NE ODPIRAJ, JAVNA DRAŽBA 671/3 k.o. Oltra« in s pripisom na hrbtni strani ovojnice ime, priimek in naslov dražitelja, naslednje dokumente:

Kopijo potrdila o plačani kavciji iz katere je zraven plačila razviden tudi predmet nakupa in priloženo celotno številko TRR računa za primer vračila kavcije;

Potrdilo o plačanih davkih in prispevkih staro največ 30 dni, (samo za pravne osebe, s.p.), tuj državljan mora priložiti potrdilo, ki ga izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdilo za slovenske državljane, v kolikor takega potrdila ne more pridobiti pa lastno izjavo overjeno pri notarju s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da ima plačane davke in prispevke);

Dražitelji morajo pred dražbo predložiti potrdilo, da v zadnjih šestih mesecih niso imeli blokiranega TRR (velja le za pravne osebe in s.p. - tuja pravna oseba mora priložiti potrdila, ki jih izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdila za slovenske pravne osebe v kolikor takega potrdila ne more pridobiti pa lastno izjavo overjeno pri notarju s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR);

Izpisek iz sodnega registra (samo za pravne osebe) oz. druge ustrezne evidence ( s.p.), staro največ 30 dni,

Morebitni pooblaščenci pravnih in fizičnih oseb morajo predložiti originalno overjeno (notar ali Upravna enota) pooblastilo za udeležbo na javni dražbi,

Kopijo osebne izkaznice, oz. potnega lista (fizične osebe, s.p. ter zastopniki in pooblaščenci pravnih oseb),

Originalno podpisano pisno izjavo, da ponudnik sprejema razpisne pogoje,

Podpisano soglasje, da se strinja z obdelavo njegovih osebnih podatkov v vseh postopkih predmetne javne dražbe.

Podpisano izjavo na A4, da niste cenilec nepremičnine, ki jo kupujete s strani naročnika Rdeči križ Slovenije  in za vodenje postopka javne dražbe za zemljišče parc. št. 671/3 k.o. Oltra, ter z njimi povezana oseba za kar se štejejo:

fizična oseba, ki je s članom komisije ali cenilcem v krvnem sorodstvu v ravni vrsti do katerega koli kolena, v stranski vrsti pa do tretjega kolena, ali ki je s članom komisije ali s cenilcem v zakonu, zunajzakonski skupnosti, sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ali v svaštvu do drugega kolena, ne glede na to, ali je zakonska zveza oziroma partnerska zveza prenehala ali ne,

fizična oseba, ki je s članom komisije ali cenilcem v odnosu skrbništva ali posvojenca oz. posvojitelja,

pravna oseba, v kapitalu katere ima član komisije ali cenilec delež večji od 50 odstotkov in

druge osebe, s katerimi je glede na znane okoliščine ali na kakršnem koli pravnem temelju povezan član komisije ali cenilec, tako da zaradi te povezave ostaja dvom o njegovi nepristranskosti pri opravljanju funkcije člana komisije ali cenilca.

Če ne bodo izpolnjeni zgoraj navedeni pogoji, ni mogoče pristopiti k draženju na javni dražbi.

Če ovojnica ne bo opremljena tako, kot je določeno, naročnik ne nosi odgovornosti za založitev le te.

8. Predložiti je potrebno tudi:

a.      Davčno številko oz. ID številko za DDV, EMŠO oziroma matično številko, morebiten e-naslov in telefonsko številko.

9. Izbira najugodnejšega dražitelja:

Izbor najugodnejšega dražitelja se opravi na javni dražbi. Z vplačilom kavcije sprejme dražitelj obveznost pristopiti k dražbi in razpisne pogoje dražbe.

Če je dražitelj samo eden, je nepremičnina prodana za izklicno ceno;

Izbrani dražitelj je tisti, ki ponudi najvišjo ceno;

Če sta dva ali več dražiteljev, ki dražijo najvišjo ceno, nepremičnina ni prodana, če eden ne zviša cene.

10. Pravila javne dražbe:

Javno dražbo vodi pristojna komisija.

11. Ustavitev postopka:

Naročnik lahko s soglasjem predstojnika, do sklenitve pravnega posla, postopek javne dražbe ustavi, pri čemer se dražiteljem povrne izkazane stroške.

V. DATUM, ČAS IN KRAJ JAVNE DRAŽBE:

Predvidena prodaja bo potekala 25.2.2019 ob 12. uri v prostorih Rdeči križ Slovenije – Zveza združenj, Mirje 19, 1000 Ljubljana.

                                                                                              mag. Robert Kus

Predsednik komisije za vodenje postopka javne dražbe

©2019 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Obvezni piškotki – Posamezni piškotki so nujni za delovanje spletne strani in jih ni moč onemogočiti.
Statistika – Dovoljujem anonimno spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Rdeči križ Slovenije