130. obletnica delovanja Rdečega križa na Dolenjskem in v Beli krajini

130 let delovanja RK na Dolenjskem in v Beli krajini kaže na dolgoletni prispevek, ki ga območna združenja RKS, na lokalnem nivoju, dajejo naši družbi. Socialno ogroženi posamezniki in družine se dnevno obračajo na RKS-OZ Novo mesto pa tudi na območna združenja v Beli krajini. Ti ljudje so odvisni od prehranskih paketov in drugih materialnih dobrin, s katerimi jim RKS pomaga in brez te pomoči ne bi preživeli. Prav tako številnim ranljivim in socialno izključenim RKS-OZ Novo mesto pomaga s programi izobraževanja in učenja veščin, ki jim služijo v vsakdanjem življenju in pri iskanju zaposlitve. Na Dolenjskem je izjemno aktualna tudi problematika Romov, ki jih prav tako uspešno vključujejo v svoje programe in jim na različne načine nudijo pomoč.

RKS-OZ Novo mesto svojim delovanjem pomembno prispeva k udejanjanju poslanstva RKS in soustvarja zgodovino delovanja na Dolenjskem. Ob tej priložnosti so izdali tudi zbornik z naslovom 130 let dela Rdečega križa na Dolenjskem.

RKS-OZ Novo mesto izvaja številne humanitarne akcije, med njimi je letos najodmevnejša pomoč družini Rajk. Družini so pomagali popolnoma prenoviti dom, v katerem živijo in s tem dosegli tudi odziv medijev, ki so o akciji poročali. Poleg humanitarnih akcij, imajo humanitarni center, v katerem nudijo pomoč brezdomcem in socialno ranljivim posameznikom ter družinam, skrbijo za medgeneracijsko povezovanje, zbirajo donacije za ljudi v stiski.

Skrbijo tudi za kakovostno izvajanje nalog, povezanih z javnimi pooblastili - organizirajo tečaje PP in organizirajo krvodajalske akcije, v primeru naravnih in drugih nesreč pa nudijo pomoč udeležencem nesreč.

130. obletnica delovanja Rdečega križa na Dolenjskem in v Beli krajini je pomemben mejnik in del zgodovine Rdečega križa Slovenije. Čestitke vsem območnim združenjem Rdečega križa Slovenije ter številnim KORK-om, ki delujete na območju Dolenjske in Bele krajine.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.