Aktivne jesenske počitnice

v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič

231osnovnošolcev z manj možnostmi preživlja teden dni brezplačnih počitnic v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. Da bodo njihovi dnevi od 29. oktobra do vključno 2. novembra 2019 kar najbolj brezkrbni in polni nepozabnih doživetij skrbi strokovna ekipa, ki pripravila pester animacijski program, številne delavnice in različne športne igre. Otroci spoznavajo bližnjo okolico,  značilnosti flore in favne zdravilišča, plavajo v pokritem bazenu, se preizkušajo in odkrivajo svojo nadarjenost za v različne ekipne športne igre kot so nogomet, košarka, odbojka in tudi za plavanje.  Ustvarjajo na likovnih in prostočasnih delavnicah, najmlajši bodo obiskali »Čarobni gozdiček in spoznali njegove prebivalce, iskali skriti zaklad,…  Večeri bodo popestreni s plesom, glasbo, petjem, izbrali bodo rtiški talent in rtiškega slavčka, seveda pa ne bo manjkalo družabnih iger, pa tudi kino večer bo na sporedu.

Plavalni učitelji bodo po testiranju vseh otrok, kako se gibljejo v vodi, pripravili tudi plavalni tečaj za vse neplavalce.

Da lahko otroci tudi tokrat uživajo na brezplačnih počitnicah smo v Rdečem križu Slovenije poskrbeli s sredstvi FIHO in s prispevki darovalcev v nacionalni humanitarni akciji Peljimo jih na morje. Prispeveta lahko tudi vi! Pošljite SMS na 1919 z besedo MORJE (prispevate 1 evro) ali MORJE5 (prispevate 5 evrov).

V šolskem letu 2019/2020 obiskuje osnovno šolo 187.525 učenk in učencev. Tokrat so na počitnicah osnovnošolci iz območnih združenj Rdečega križa Slovenije Brežice, Celje, Domžale, Gornja Radgona, Ilirska Bistrica, Krško, Laško, Lendava, Ljutomer, Mozirje, Murska Sobota, Ptuj, Sevnica, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Velenje in Žalec.

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.