Aktivnosti RKS-OZ Ilirska Bistrica v oktobru

Drobtinica, krvodajalska, zbiranje pomoči ...

RKS-OZ Ilirska Bistrica je kot spremljevalne ukrepe Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim z upravičenci izvedlo več delavnic z raznovrstnimi vsebinami in ustvarjalnostjo. Tako so nastali tudi izdelki iz sivke, ki so jih ponudili v zameno za prostovoljni prispevek na Drobtinici 16. oktobra na mestnem trgu. K uspehu Drobtinice so veliko pripomogli učenci in učenke osnovne šole Antona Žnideršiča. Zbrana sredstva so namenili v Sklad za humanitarne pomoči na sedežu, iz katerega črpajo sredstva za šolske potrebščine, delovne zvezke in ostale pomoči učencem in učenkam osnovnih šol.

18.10. so skupaj z ZTM Ljubljana organizirali krvodajalsko akcijo, ki je potekala v novih prostorih  Doma na Vidmu, katere je velikodušno namenila Občina Ilirska Bistrica, za kar se jim posebej zahvaljujejo. Udeležba na akciji je bila zaradi zadostnih zalog nekoliko manjša, in sicer je bilo vpisanih 107 krvodajalcev.

22.10. so ob uspešni medijski podpori pripravili dan odprtih vrat v skladišču in sprejem oblačil ter drugega blaga. Odziv občanov in občank je bil izjemen in tako so napolnili skladišče do zadnjega kotička, pregledali blago in ga zložili na police.

24.10. je odlična ekipa lokalnih prostovoljcev in prostovoljk zaključila svoje aktivnosti z delitvijo hrane, oblačil in drugega blaga okrog 200 uporabnikom oziroma prejemnikom humanitarne pomoči.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.