Danes poteka akcija Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Danes v sodelovanju z Mercatorjem organiziramo akcijo »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«. Ta akcija je v letošnjem letu že 4. po vrsti, ponosni smo, da smo uspešno izvedli že 3 akcije v tem sklopu in tako pomagali mnogim, ki živijo v pomanjkanju. V njej zbiranmo prehranske, higienske izdelke in drugo materialno pomoč, s katero želimo praznični čas polepšati socialno ogroženim posameznikom in družinam. Ti ljudje si zaradi nizkega socialnega statusa ne morejo privoščiti dobrin za osnovno preživetje, ali pa jim ta onemogoča kakovostno življenje ter s tem ogroža zdravje.

Izdelke Mercatorjevih poslovalnicah danes zbirajo prostovoljci 30 območnih združenj Rdečega križa Slovenije, saj je akcija lokalno obarvana. Pomoč namreč prejmejo tisti posamezniki, ki so potrebni pomoči in po izdelke pridejo v skladišča svojega območnega združenja. V tokratni akciji sodelujejo območna združenja Rdečega križa Slovenije: Radovljica, Sevnica, Cerknica, Domžale, Škofja Loka, Gornja Radgona, Idrija, Izola, Jesenice, Kamnik, Zagorje ob Savi, Kočevje, Koper, Ljutomer, Logatec, Zgornje savinjske doline,  Novo mesto, Radlje ob Dravi, Mežiške doline, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Trbovlje, Tržič, Vrhnika, Litija, Hrastnik, Lenart, Postojna – Pivka,  Ptuj in Slovenska Bistrica.

 

Vabljeni, da se nam pridružite v kateri izmed Mercatorjevih poslovalnic in v predprazničnem času pomagate tistim, ki potrebujejo vašo pomoč. Podroben seznam poslovalnic Mercatorja, kjer bo akcija »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.