Drobtinica je z malo zbrala zelo veliko

V 42 območnih združenjih RKS so za šolske sklade zbrali 90.003 evre

K uspehu Drobtinice so tudi letos  pomembno prispevali Mercator s promocijo akcije v svojih  prodajalnah in še posebej z velikodušno donacijo 3,8 tone kruha in peciva; Spar je prispeval več kot 1,5 tone kruha  in pekovskih izdelkov; Tuš, Jagros d.o.o. in Supernova so omogočili postavitev stojnic pred oz. v njihovih trgovinah.

Večina letošnjih Drobtinic se je odvila v soboto, 19. oktobra 2019, v dopoldanskem času, območna združenja RKS Šentjur pri Celju, Domžale in Izola so Drobtinico izvedli teden dni prej, v Murski Soboti je tekla od 14. do vključno 18. oktobra, v Ljubljani so jo s stojnicami izvajali 16. oktobra, osnovnošolci pa so v okviru Drobtinice ves oktober ustvarjali unikatne darilne vrečk za decembrsko obdarovanje starostnikov.

Drobtinico 2019 so izvajali v RKS-OZ Ajdovščina, Cerknica-Loška dolina-Bloke, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Grosuplje, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kočevje, Koper, Kočevje, Lenart, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Metlika, Mozirje-Zgornja Savinjska dolina, Murska Sobota, Ormož, Piran, Postojna-Pivka, Ptuj, Radlje ob Dravi, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Tržič, Velenje, Vrhnika, Zagorje ob Savi in Žalec.

Iskrena hvala, ker ste prispevali!

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.