Ekipe so dobro usposobljene

Dobrna, 1. 6. 2019 - V organizaciji Občine Dobrna, celjske uprave za zaščito in reševanje in celjskega območnega združenja Rdečega križa je bilo v soboto na Dobrni 25. preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči civilne zaščite in Rdečega križa.

Preverjanja se je udeležilo devet ekip iz celjske regije: RKS – OZ Celje Krajevne organizacije Vojnik, RKS – OZ Celje, RKS – OZ Šmarje pri Jelšah ter občin Obsotelja in Kozjanskega, Gasilska zveza Vojnik – Dobrna, CZ Občine Zreče, BSH hišni aparati, RKS – OZ Velenje, RKS – oz Žalec Občina Prebold in RKS – OZ Šentjur GZ Šentjur in CZ Občine Šentjur I. Ekipe so morale nuditi laično prvo pomoč v namišljenih poškodbah v požaru v garderobi šolske telovadnice, pri piku čebele varovanca CUDV Dobrna, srčnem zastoju noseče vzgojiteljice, poplavi in neurju v termah, kjer so reševali utopljenca in mimoidoče ter oskrbi odprte rane na trebuhu.

Preverjanja so se udeležili tudi župan Občine Dobrna Martin Brecl, generalni direktor URSZR Darko But in podpredsednica RKS Irena Nečemer.

Po oceni strokovne vodje preverjanja dr. Milene Senica Verbič so ekipe zelo dobro usposobljene za ustrezno nudenje prve pomoči ob nenadnih množičnih nezgodah.

Največ točk in prvo mesto je zasedla ekipa RKS – OZ Šentjur GZ Šentjur in CZ Občine Šentjur I, ki se bo udeležila državnega preverjanja 5. oktobra na Ptuju.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.