Jesen je lepša ob morju

Dneve lepšajo druženje in spoznavanje novih stvari

"Voda dobro dene. Po plavanju sem zelo sproščena," pripoveduje skoraj osemdesetletna Jožica (ime je izmišljeno), ki je otroštvo preživela ob Savi, kjer ni upala v vodo zaradi strahu, da jo bo odnesla. "Šele predlani, ko so me spodbujale nove prijateljice, ki sem jih spoznala v MZL RKS Debeli rtič, in me usmerjal vaditelj, je vse postalo zelo enostavno."

Samo ugibamo lahko, koliko takšnih doživetij bodo po vrnitvi v domače okolje s svojci in prijatelji delili starostniki, ki ta teden preživljajo počitnice v MZL RKS Debeli rtič. 117 jih je prišlo. To je že tretja skupina starejših, ki bo teden dni preživela v zdravilišču. Tokrat so v program brezplačnega počitnikovanja vključeni socialno ogroženi starejših iz RKS OZ Celje, Cerknica, Domžale, Gornja Radgona, Hrastnik, Izola, Laško, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Mozirje, Murska Sobota, Ptuj, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Zagorje in Žalec. Rdeči križ Slovenije jih je na počitnice odpeljal z namenskimi sredsti FIHO in sredstvi humanitarne akcije RKS "Peljimo jih na morje!" ter sredstvi, zbranimi z dobrodelnim koncertom.

To je letos že tretja skupina starejših, ki bo brezplačno preživela teden dni v MZL RKS Debeli rtič, kjer bodo dnevi minevali v družbi, med spoznavanjem bogate flore zdravilišča ter bližnje okolice in tudi skrivnosti zdrave kuhinje z Emilijo Pavlič. Počitniški teden bo s svojim obiskom popestrila glasbenica Marjetka Popovski, popoldnevi in večeri pa bodo minevali med družabnimi in zabavnimi aktivnostmi.

Strokovne službe MZL RKS Debeli rtič so namreč pripravile bogat animacijski program z mnogimi delavnicami, ki pomagajo okrepiti zavedanje o pomembnosti zdravega načina življenja in preventivnega ravnanja. Dnevno potekajo vodene vadbe v vodi in na suhem, vsi z nekaj tekmovalnega duha bodo lahko sodelovali v turnirjih v namiznem tenisu in namiznem nogometu ter pikadu.

 

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.