Križem kapica obiskala Vrtec Ciciban v Novem mestu

Križem kapica, mala junakinja humanitarnosti RK, je s svojima animatorkama, Zvezdano Bajc in Vlasto Lampret, obiskala otroke v Vrtcu Ciciban v Novem mestu. Od 23. januarja do 6. februarja jo je spoznalo 165 otrok iz enot Ciciban, Labod, Kekec, Najdihojca in Marjetica.

V igralnici ali telovadnici so jih pričakale vzgojiteljice in otroci, ki so sedeli v krogu na stolčkih.  Animatorki sta se otrokom najprej predstavili, nato sta predstavili še Križem kapico in Rdeči križ ter nadaljevali z zgodbo o babici, zajčku in volku. V zgodbo sta vpletali pomen RK in medsebojne pomoči. Otroci različno dobro poznajo vlogo Rdečega križa. Pokazali pa so pozitiven odnos do tega, da je treba pomagati ljudem v stiski. Na vprašanje, kako se počutimo, ko komu pomagamo, vedno odgovorijo, da dobro. In da se tako počuti tudi tisti, ki pomoč dobi.

V vseh skupinah sta otroke s postavljanjem vprašanj vključevali v razgovor. Skupine otrok so bile večinoma zelo komunikativne. Po končani predstavitvi sta otrokom razdelili obliže z motivi junakov iz risank in filmov, vzgojiteljicam pa pobarvanke s Križem kapico, volkom in zajčkom, ki sta jih že prej predstavili tudi otrokom.

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.