Krvodajalci tudi v Sevnici skrbijo, da se polnijo zaloge krvi

Čeprav v zdravstvu trenutno opravljajo le najnujnejše operativne posege, obstajajo potrebe po krvi. Krvodajalce naprošamo, da se odzivajo na SMS vabila ali pa se preko telefona sami naročajo na odvzem. V Sevnici so 7. in 8. aprila povabili kar po 100 krvodajalcev dnevno. Vsakega ob zanj določeni uri.

Območno združenje Rdečega križa Sevnica in dvajset sodelavcev Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana so izvedli prilagojeno krvodajalsko akcijo. Odvzem krvi je potekal v športnem domu pri bazenu v Sevnici. Prostovoljci območnega združenja RKS Sevnica so pred pričetkom krvodajalske akcije parketna tla dvorane prekrili z zaščitno podlago. Gasilci PGD Sevnica so okolico in vhod dvorane razkužili. V dvorano so pripeljali zložljive mize. Za vse to se jim organizatorji krvodajalske akcije v Sevnici iskreno zahvaljujemo. Krvodajalcem so delili komplete mask za enkratno uporabo, ki so jih sešile prostovoljke in prostovoljci Območnega združenja RKS Sevnica. Material za maske pa je zagotovila Občina Sevnica. Med akcijo je Civilna zaščita Sevnica dostavila tudi zaščitne maske iz blaga za večkratno uporabo, ki so jih sešile pridne sevniške šivilje, med njimi tudi prostovoljke Območnega združenja RKS Sevnica. Nekaj krvodajalcev je tako prejelo tudi pralne maske.

Na krvodajalski akciji so se vsi držali vseh strogih varnostnih ukrepov za preprečitev širjenja covida-19. Po do sedaj znanih podatkih se covid-19 ne prenašas transfuzijo krvi.

Iskrena hvala vsem krvodajalcem, ki so tudi v teh razmerah prišli in darovali svojo najpomembnejšo življenjsko tekočino! Hvala jim tudi za razumevanje in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov! Zelo hvaležni smo tudi tudi zavodu KSTM, ki je omogočil izvedbo akcije v lepo urejeni in ogrevani dvorani.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

 

 

 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.