MIK Celje že 13. leto omogočil letovanje za 100 otrok

Danes, v četrtek, 12. julija 2018 je v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču potekal dogodek podjetja MIK, namenjen letovanju socialno ogroženih otrok. Podjetje MIK svojo družbeno odgovornost izkazuje in udejanja že 13 let tako, da vsako leto omogoči letovanje 100 otrokom. Dogodka so se udeležili predstavniki MIK Celja, RKS in MZL.

MIK Celje je eden najbolj prepoznavnih slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva. Letovanja za otroke organizira že od leta 2005, pri čemer počitnice omogoča tistim otrokom, katerih starši si počitnic ob morju zaradi nizkega socialnega statusa ne morejo privoščiti. Do leta 2013 so otroci letovali v Celjskem domu na Baški, od leta 2014 pa letujejo v MZL Debeli rtič. Rdeči križ Slovenije je izjemno ponosen na 13-letno partnerstvo, ki povezuje tako humanitarno aktivnost in pomoč otrokom, kot družbeno odgovornost uspešnega podjetja. Skupaj smo v vseh teh letih letovanje omogočili več kot 1200 otrokom in jim tako polepšali poletni čas ob koncu šolskega leta.

Na dogodku se nam je pridružila MIK-ova ekipa, ki je skupaj s prijatelji letos že tretjič prekolesarila celo Slovenijo z namenom, da bi zbrali dovolj denarja za počitnice otrok. Vsi, ki so kolesarili za dober namen, so imeli ves čas svoje kolesarske poti v mislih nasmehe na obrazih otrok, ki bodo lahko zaradi njihovega truda odšli na počitnice. Največja nagrada za vse kolesarje je, da jim je uspelo prekolesariti preko 600 km in počitnice na Debelem rtiču omogočiti novi skupini 100-tih otrok.

Vodja MIK-ovih vzgojiteljev Milan, je z otroci za ta namen pripravil posebno koreografijo, ki so jo otroci zaplesali v amfiteatru ob obali.

Direktor podjetja MIK, gospod Franci Pliberšek je ob tej priložnosti izrazil zahvalo vzgojiteljem in kolesarski ekipi podjetja MIK ter celotni ekipi MZL, ki že 13. leto otrokom omogoča letovanja za najmlajše. Vse otroke je pozval, naj se kot odrasli tudi sami angažirajo kot vzgojitelji na Debelem rtiču in svoje izkušnje delijo naprej. Povdaril je, da morajo otroci znati svoje izkušnje ljubezni in spoštovanja prenesti na druge. Ekipa sodelavcev MIK-a je z otroci preživela cel dan. Popoldan so se z ladjico odpravili na izlet v bližnji Ankaran na sladoled.

Zbrane je nagovoril tudi zakoniti zastopnik RKS, gospod Alojz Kovačič, ki je pozdravil otroke in povedal, da je podjetje MIK Celje eno izmed najbolj uspešnih družbeno odgovornih podjetij v Sloveniji. Otroci na ta način spoznavajo, kako lepo je biti na morju in bodo lahko septembra, na prvi šolski dan svoje vtise delili z vrstniki ter jim povedali, kaj vse so doživeli na počitnicah. Podjetju MIK Celje je zaželel še veliko poslovnih uspehov, saj bodo ta omogočila letovanja za novih 100 otrok.

Žak in Stella sta prevzela bon podjetja MIK Celje v vrednosti 30.000 EUR. Iskreno se zahvaljujemo podjetju MIK Celje za sodelovanje in izročeni vrednostni bon, ki je otrokom omogočil teden dni počitnic na morju. Verjamemo, da bodo morska doživetja, polna plavanja, novih prijateljskih vezi, prvih ljubezni, športa, glasbe in iger popestrila čas sprostitve in pripomogla k lažjemu povratku v šolske klopi ob začetku prihodnjega šolskega leta.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.