Naj prostovoljec, prostovoljka v javni upravi 2019

Priznanji sta prejela prostovoljka in prostovoljec RKS - OZ Ljubljana

Pridružujemo se čestitkam RKS - OZ Ljubljana ob priznanjih naj prostovoljki in prostovoljcu iz javne uprave in v nadaljevanju navajamo prispevek, ki so ga objavili o nagrajencih.

Iskrene čestitke prostovoljki Mojci Pristavec Đogić za naziv NAJ PROSTOVOLJKA, ZAPOSLENA V JAVNI UPRAVI 2019 in prostovoljcu Darku Hribarju za POSEBNO PRIZNANJE.
Čestitamo tudi ostalim prejemnikom priznanj.

Naziv NAJ PROSTOVOLJKA ZAPOSLENA V JAVNI UPRAVI za leto 2019 je prejela Mojca Pristavec Đogić, ki je bila imenovana na predlog Državnega zbora Republike Slovenije.

"Mojca Pristavec Đogić je zaposlena v Raziskovalnem oddelku Državnega zbora. Kot prostovoljka deluje na več področjih. Kot predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Notranje Gorice organizira aktivnosti za nudenje materialne in finančne pomoči posameznikom in družinam v stiski in se odziva na aktualne potrebe skupnosti. Soorganizirala je postavitev prvega defibrilatorja (AED) v svojem kraju. Kot vodja Ekipe prve pomoči Občine Brezovica je skupaj s članicami v lanskem letu izvedla osemnajst delavnic prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja. Ekipa je za delo dobila priznanje občine. Leta 2019 je dežurala na smučarskih skokih v Planici. V okviru OZRK Ljubljana se je kot članica Ekipe za nudenje psihosocialne pomoči po nesrečah odzivala na potrebe skupnosti in nudila pomoč žrtvam požarov ter organizirala akcije zbiranja pomoči. Letos je v času pandemije COVID-19 kot prostovoljka izvajala meritve temperature na mejnem prehodu in dostavljala nujne življenjske potrebščine ranljivim skupinam. Mojca Pristavec Đogić se že dvajset let vsako leto udeležuje čistilne akcije Očistimo barje. V okviru projekta Botrstvo na ZPM Ljubljana-Moste-Polje je bila doslej botra trem otrokom. Zelo aktivna je tudi v Zavodu Creatus: soorganizirala je brezplačna mesečna srečanja za občane - Creatusove večere ter izdala zbirko terapevtske poezije Dotik besede, ki je v prvi vrsti namenjena osebam v stiski. Za svoje delo na kulturnem področju v okviru amaterskega gledališča Teater Janez Jalen je prejela tudi bronasto Linhartovo priznanje. Za zaposlene v DZ izvaja delavnice temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED, jih poziva k razmisleku o darovanju organov po smrti ter spodbuja k sodelovanju pri zbiralnih akcijah za ljudi v stiski."

Komisija je poleg glavnih nazivov Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi in Naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi podelila posebno priznanje gospodu Darku Hribarju za spodbujanje solidarnosti in promocijo prostovoljstva med mladimi.

"Darko Hribar je zaposlen na Inšpektoratu RS za infrastrukturo kot republiški energetski inšpektor. V prostem času se kot prostovoljec angažira na več področjih. V okviru Rdečega križa Ljubljana izvaja predstavitve temeljnih postopkov oživljanja, treninge in vodenje ekip prve pomoči, delavnice prve pomoči in promocijo krvodajalstva za osnovnošolce, dijake in študente, kot bolničar opravlja dežurstva na javnih dogodkih, je pa tudi zvest krvodajalec. V Zavodu Sopotniki je Darko izvajal brezplačne prevoze za starejše občane, v okviru programov Slovenske filantropije otrokom iz socialno šibkih družin nudil učno pomoč iz matematike in fizike. V letošnjem letu, v času pandemije COVID-19, je kot prostovoljec izvajal meritve temperature na mejnem prehodu z Italijo in dostavljal nujne življenjske potrebščine ranljivim skupinam. Med sodelavci in tudi širše izkoristi vsako priložnost za promocijo prostovoljstva in krvodajalstva."


 

Več na https://www.prostovoljstvo.org/naj-prostovoljec-zaposlen-v-%E2%80%A6

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.