Najboljša za volanom 2020 sta Petra Prašnikar in Matej Gorjan

V finalu izbora za najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika Slovenije 2020 sta največ znanja in veščin pokazala Petra Prašnikar in Matej Gorjan. Zmagovalca izbora Najboljši za volanom se bosta eno leto vozila vsak s svojo Fordovo pumo, skupaj z drugimi finalistkami in finalisti pa sta postala tudi mlada AMZS ambasadorja varne vožnje.

AMZS je že četrto leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije Najboljši za volanom, ki je letos k sodelovanju privabil rekordno število mladih, več kot 4500  fantov in deklet med 18. in 26. letom starosti. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa se je uvrstilo v praktični del tekmovanja.

Polfinale je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem potekal 15. in 16. junija, danes pa se je najboljših deset deklet in najboljših deset fantov pomerilo v velikem finalu. O zmagi je odločalo pet vaj, s katerimi so AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije preizkusili njihovo vozniško znanje in spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči, pri čemer je bilo treba tudi nuditi prvo pomoč ponesrečencu.

Najuspešnejša pri letošnjih finalnih izzivih sta bila 24-letna študentka arhitekture iz Vira pri Domžalah Petra Prašnikar in bodoči 23-letni inženir strojništva iz Krškega Matej Gorjan.

Poleg prestižnega naslova Najboljši za volanom in vloge mladih AMZS ambasadorjev varne vožnje sta osvojila tudi glavno nagrado: eno leto se bosta lahko vozila vsak s svojo Fordovo pumo. Avtomobila je v bogat nagradni sklad za vozniško olimpijado mladih prispeval Summit motors Ljubljana, zastopnik vozil Ford.

Vir: AMZS

Foto: Uroš Modlic

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.