Osnovnošolci iz Kopra na obisku pri vrstnikih v Kranju

Zanimive delavnice ob mednarodnem dnevu številke 112

Ob mednarodnem dnevu številke 112  so 11. februarja 2020 na Osnovni šoli Simona Jenka Kranj učenci omenjene šole skupaj s skupino  učencev iz OŠ Koper, OŠ Šmarje pri Kopru ter OŠ z italijanskim učnim jezikom P. P.V ergerio Ill Vechio Koper sodelovali na delavnici  s temo številke 112, prostovoljstva in dobrih del. Delavnice  so bile zelo zanimive. Učenci so tesno sodelovali in se povezovali v skupine.Učence iz Kopra so spremljale mentorice krožka Rdečega križa in članice komisije za mlade.  Prisotne sta pozdravila ravnatelj OŠ S. Jenka Kranj ter predsednica Območnega združenja RK Koper gospa Marta Vrčon Komel. Oba sta poudarila velik pomen takšnega sodelovanja in povezovanja, ki nedvomno bogati nas vse.

Obiskovalci iz Kopra so si ogledali del Kranja in obiskali Prešernov gaj, kjer so ob Prešernovem spomeniku izvedli tudi nekaj recitacij. Območni združenji RKS Koper in Kranj sta pred časom podpisali listino o  medsebojnem povezovanju in sodelovanju, ki zajema tudi sodelovanje in spoznavanje učencev  iz Kranja in Kopra.

Ob  Tednu Rdečega križa, natančneje 14. maja bodo Kranjčani obisk vrnili s prisotnostjo na prireditvi- Kvizu za četrtošolce z naslovom Kaj veš o Rdečem križu?



                                                                                                         Zapisala: Marija Jereb, predsednica komisije za mlade pri OZRK Koper

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.