Otvoritvena slovesnost FAEEN-a

Udeležence je v uvodu nagovorila ga. Svetlana Tukach, ki je poudarila pomen tovrstnega dogodka za RKS. 

Udeležence je nato nagovorila in pozdravila generalna sekretarka RKS, ga. Renata Brunskole, ki se je zahvalila vsem udeležencem dogodka, vsem območnim združenjem RKS, sponzorjem, ge. Brigiti Jazbar, ge. Neli Skočaj in g. Željku Maliću za prispevek pri organizaciji dogodka. 

Vsem je izrekla tudi dobrodošlico v naši državi in zaželela prijetno bivanje na Slovenski obali, kjer je posijalo tudi sonce. Tovrstni dogodek ima za nas velik pomen, saj predstavlja izmenjavo pomembnih znanj na področju prve pomoči. 

V Sloveniji imamo Zakon o Rdečem križu, v katerem je prva pomoč na pomembnem mestu in predstavlja javno pooblastilo, med katerimi je prva pomoč na prvem mestu. Na drugem mestu je pripravljenost za ukrepanje v primeru naravnih nesreč, na tretjem krvodajalstvo ter na četrtem združevanje družinskih članov. Pred dvema letoma smo praznovali 150.-letnico obstoja, obenem pa smo najstarejša humanitarna organizacija na našem območju. 

Hvala tudi Steering committee-ju, ki je pomembno prispeval k FAEENU 2018. Uradno sta slovesnost otvorila ga. Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS in g. Peter Meyer iz RK Norveške, član Steering Committee-ja.

Strokovna sodelavca RKS, ga. Neli Skočaj in g. Željko Malić, ki skrbita za organizacijo FAEEN-a, sta nato podala nekaj praktičnih informacij in napotkov za udeležence dogodka.

Nato so se nam predstavile vse skupine udeležencev, ki bodo sodelovale na srečanju in delavnicah. 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.