Pestro dopoldne na Centru za transfuzijsko dejavnost

Danes je bilo na Centru za transfuzijsko res živahno. V organizaciji OZ RKS Novo mesto so se povabilu na darovanje krvi že sedmič zapored odzvali v Moškem rokometnem klubu Krka, kjer računajo z akcijami nadaljevati in pričakujejo, da bo na prihodnjo prišel še kakšen član več, ker jih bo spet nekaj dopolnilo 18 let.

Prav tako so imeli krvodajalsko akcijo člani Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjske in Bele Krajine skupaj z Območnim združenjem Vojnih veteranov za Slovenijo Dolenjske. Tudi njih je prišlo kar lepo število in tradicionalnih akcij se bodo udeleževali tudi v bodoče.

Največjo hvaležnost in zahvalo za dosedanjo humanitarnost pa si prav gotovo zasluži današnji jubilant, krvodajalec Franc Pelko, ki je zjutraj daroval kri že 110-ič. Franc je redni darovalec že od takrat, ko je služil vojaški rok v Tuzli, saj je po svoji nesreči z motorjem, ko mu je k preživetju pomagala pomoč krvodajalcev spoznal, kako pomembno dejanje je to. Krvodajalka je bila tudi njegova žena, tradicijo pa nadaljuje sin. Na odvzem vedno pride dobre volje in optimističen, sicer pa dneve najraje preživi v vinogradu in z vnučki, že dolgo let pa goji tudi ljubezen do petja, saj je bil že član že več zborov.

Želimo mu, da ga zdravje spremlja tako dobro še naprej in da se vidimo še na enem jubilejnem odvzemu.

Vsi skupaj pa so vsekakor velik vzor vsem, še posebej mlajšim generacijam, ki šele spoznavajo, kako pomembna je ta življenjska tekočina.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.