Podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem - prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2018

Danes je v Državnem svetu potekala slovesna podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem - prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2018.

Zbrane je nagovoril podpredsednik DS, Matjaž Švagan, ki je izpostavil pomen prostovoljskega dela v lokalnih skupnostih, saj to krepi vezi med lokalnimi prebivalci. Prostovoljstvo se odziva na potrebe ljudi v stiski, pomaga spreminjati svet in ustvarjati prijaznejšo družbo, zato je potrebno ustvariti pogoje za njegov sistemski razvoj. Plačilo prostovoljcu je zadovoljstvo v očeh tistega, ki mu je prostovoljsko delo namenjeno.V letu 2018 je preko 291.000 prostovoljcev v različnih društvih in organizacijah v Sloveniji opravilo preko 9 milijonov ur dela, kar družbi prinaša izjemen prispevek.

Na današnji prireditvi so izpostavili najzaslužnejše posameznike, ki s svojim delom skrbijo, da je svet okoli njih lepši in prijaznejši.

Plaketo za eno najzaslužnejših društvenih delavk - prostovoljk za leto 2018 je prejela tudi dolgoletna prostovoljka RKS - OZ Ljubljana, ga. Vincencija - Cena Kesič. Gospa Kesič se je kljub temu, da je imela majhne otroke, leta 1953 vključila v takratni KORK RK Ljubo Šercer, v katerem je nepretrgano delovala do leta 2015. Najprej je bila članica odbora, nato je bila leto dni tajnica odbora, kasneje pa je bila 20 let predsednica KORK RK Ljubo Šercer. Njena primarna dejavnost je bila prostovoljno, humano in brezplačno delovanje v odboru RK Ljubo Šercer.

Kljub starosti še vedno po svojih močeh deluje v omenjenem KORK-u, zato je v njem častna članica. S svojim delom in entuziazmom je zgled vsem, ki jo poznajo in navdih mlajšim prostovoljkam, ki po njenih stopinjah udejanjajo načela humanosti. S svojim delom je pomembno vplivala na svoje okolje pa tudi širše pri razvoju človekoljubne dejavnosti v Sloveniji.

Ob današnjem prejemu plakete sta ji čestitali tudi predsednica RKS - OZ Ljubljana, ga. Nevenka Lekše in generalna sekretarka RKS, ga. Renata Brunskole.

Ge. Vincenciji - Ceni Kesič in vsem ostalim prejemnikom plaket se zahvaljujemo za vaš prispevek družbi ter vam ob tej posebni priložnosti iskreno čestitamo.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.