Pomoč družinI Bogner iz Loga pri Vrhovem

RKS – OZ Laško – Radeče se je takoj po nesreči vključilo v veliko akcijo zbiranja pomoči

V torek zjutraj, 5. maja 2020, so v območnem združenju RKS Laško Radeče izvedeli, da je družino Bogner iz Loga pri Vrhovem doletela huda nesreča. Zagorela je njihova lepo nastajajoča stanovanjska hiša, ki so jo s prihranki postopoma urejali in ji je manjkala le še fasada. Vsi napori in odrekanja družine so v trenutku šli po zlu in ostali so tako rekoč brez vsega. V hiši je prebivalo šest otrok, od tega pet nepreskrbljenih in starša, Stanko in  Rosana Bogner. V celoti jim je zgorel zgornji del, od ostrešja do vseh sob z opremo vred, kjer so imeli svoje prostore in sanitarije vsi otroci, veliko škode pa je tudi v spodnjem, bivalnem delu zaradi razmočenosti po gašenju in saj. Trenutno sta oba starša otrok tudi zaradi epidemije ostala brez službe in dohodka. Škoda je res velika, prva ocena škode po požaru naj bi bila okrog 80.000 €, zato sami tako velikega bremena nikakor ne bodo zmogli. In kakor je v navadi, lepo in tudi prav, ob tej nepričakovani nesreči ne moremo iti mimo ne da bi videli in čutili njihovo stisko ter družini po naših najboljših močeh poskušali pomagati. 

Na Občini Radeče so oblikovali Odbor za pomoč družini, kjer so se vsi strinjali, da je družini treba pomagati in se dogovorili, kako bo pomoč potekala ter za spremljanje poteka akcije.  Nosilca akcije sta RKS – OZ Laško Radeče in Občina Radeče. 

Na pogorišču je sedaj že zelo živahno, saj delavci, sosedje, gasilci in sokrajani pomagajo pri sanaciji in namestitvi novega ostrešja in kritine, da bodo čimprej del hiše, ki je ostal, zaščitili pred dodatnimi zunanjimi vplivi. Sicer pa bo za celotno sanacijo potrebnih veliko sredstev.  Zato se obračamo na vse, ki ste priravljeni in lahko pomagate s svojim prispevkom. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun RKS - Območnega združenja Laško – Radeče. Vsa darovana sredstva bodo porabljena za plačilo stroškov nabave gradbenega materiala, stavbnega pohištva, opreme, prehrane, šolskih potrebščin, stroški storitev… 

Dobri ljudje lahko prispevek nakažejo na transakcijski račun:

RKS – OZ Laško – Radeče, pri A BANKI,

Številka račauna: SI56 0510 0801 5481 580

Sklic: SI00 7040 0040,

s pripisom »za družino Bogner«  

 

Prispevate lahko tudi s poslanim SMS na 1919 z besedo DOM (1 evro)  ali DOM5 (5 evrov). 

Pomagajmo družini Bogner in kot že tolikokrat doslej izkažimo svojo solidarnost!

V našem in njihovem imenu ISKRENA HVALA!

                                                                                            

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.