Ponovno zbiramo hrano in higienske pripomočke

Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Skupaj z Mercatorjem v soboto, 8. septembra 2018, letos že tretjič organiziramo akcijo “Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?”.

Akcija je namenjena zbiranju materialne pomoči za socialno ogrožene uporabnike. Med uporabniki, ki se na RKS obračajo po pomoč, je veliko starejših in družin z otroci, ki tvegajo revščino in socialno izključenost.

Izdelke v Mercatorjevih poslovalnicah zbirajo prostovoljci RKS-OZ, saj je akcija lokalno obarvana. Pomoč namreč prejmejo tisti posamezniki in družine, ki po izdelke pridejo v delilni center svojega območnega združenja.

V septembrski akciji sodelujejo območna združenja: Maribor, Litija, Hrastnik, Kranj, Zagorje, Gornja Radgona, Sevnica, Trbovlje, Šentjur pri Celju, Celje, Krško, Vrhnika, Radovljica, Novo mesto, Logatec, Koper, Radlje, Slovenske konjice, Ajdovščina, Ptuj, Cerknica, Lendava in Lenart.

V akciji se prepletajo prostovoljnost, solidarnost in humanost.
Vsak izmed nas lahko pomaga po svojih močeh ter tako pomaga lajšati stisko tistih, ki si zaradi nizkih dohodkov ne morejo privoščiti dobrin, ki bi jim omogočala kakovostno življenje.

 

Seznam poslovalnic Mercatorja, v katerih bomo zbirali hrano, si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.