Prostovoljci RKS-OZ Kranj obiskali domove starejših

Mednarodni dan starejših, ki je bil 1. oktobra, so obeležili tudi v RKS-OZ Kranj. Dejstvo, da je ob koncu leta 2015 bil vsak tretji Slovenec star več kot 65 let, je precej zgovorno. Starejši so še vedno precej aktivni, pomemben pa je naš odnos do njih. Ob mednarodnem dnevu starejših tako organizirajo delavnice in konference, domovi za starejše imajo dan odprtih vrat in prav zato jim pripravijo prijetna presenečenja v obliki druženja z mladimi. Vse pomembnejši je slogan »aktivno in zdravo staranje«, torej kvalitetno in dostojno staranje.

Prostovoljci RKS-OZ Kranj so v teh dneh oktobra obiskali oskrbovance v vseh štirih domovih za oskrbovance in sicer: Preddvor 15. oktobra, Naklo 16. oktobra, Cerklje 17. oktobra in Kranj 18. oktobra, kjer so jim pripravili srečanje s kulturnim  programom in jih tudi prisrčno obdarili.

V dopoldanskem času so organizirali medgeneracijsko srečanje: oskrbovanci domov upokojencev skupaj z mladimi člani RKS-OZ Kranj so spekli slastno dišeče pecivo. Del peciva so namenili brezdomcem, iz kranjske razdelilnice hrane, del pa za popoldansko srečanje z upokojenci v domovih upokojencev.

V kulturnem programu so v štirih domovih upokojencev nastopili Luka Markič s harmoniko, ženski pevski zbor Josepine Turnograjske Preddvor, pevski zborček osnovne šole Naklo, učenke in učenci iz OŠ Davorina Jenka Cerklje in učenke in učenci OŠ Orehek Kranj. Vse skupaj pa sta nagovorila predsednik RKS-OZ Kranj, Marjan Gantar in podpredsednik RKS-OZ Kranj, mag. Janez Frelih, pozdravne besede pa so imele tudi direktorice domov starostnikov.

Popoldanski čas je tako vsem oskrbovancem domov upokojencev minil v prijetnem druženju z mladimi, nastopajočimi in zabavnim kulturnim programom, hkrati pa so vsem oskrbovancem v domovih upokojencev razdelili tudi priložnostna darila.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.