Rad imam Rdeči križ

Poslanica ob Tednu Rdečega križa Slovenije

Osmega maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta, praznujemo svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca. S tem dnevom se prične tudi Teden Rdečega križa, v katerem območna združenja RKS po vsej Sloveniji pripravijo številne dogodke, s katerimi želimo širši javnosti približati svoje delovanje, opozarjati na pomen prostovoljstva, človekoljubja in partnerstva. Želimo navdihniti mlade, da se aktivno vključijo v naše dejavnosti in okrepijo naše prostovoljske vrste.

Svetovni dan Rdečega križa, je priložnost, da se zahvalimo za pogum, predanost in dosežke več kot 13 tisoč prostovoljk in prostovoljcev ter delavcev Rdečega križa Slovenije, ki vsak dan v svojem okolju delajo z ljudmi, v najhujših trenutkih njihovih življenj – revščini, nesrečah in krizah. Prvi se odzivajo ​​in tako neprecenljivo prispevajo k naši moči in dosegu v skupnosti in dajejo najboljše možnosti naši nevtralni, neodvisni in nepristranski humanitarni akciji, da doseže tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Zgodbe naših prostovoljcev so  polne inovacij in izvirnosti. Predvsem pa kažejo, kako si v Rdečem križu Slovenije prizadevamo ljudi postaviti v središče našega humanitarnega delovanja. Ljudje, ki želijo ublažiti človeško trpljenje, v svojem okolju rešujejo najbolj neukrotljiva humanitarna vprašanja, s katerimi se danes sooča naš svet.

Ob svetovnem dnevu Rdečega križa in Rdečega polmeseca in Tednu Rdečega križa Slovenije, ko praznujemo moč in doseg naše globalne mreže ter prispevek naših zaposlenih in vseh 11,7 milijona aktivnih prostovoljcev po svetu, se želimo zahvaliti za njihovo delo in prispevek, ki dolgoročno krepi našo skupnost.

Letos želimo s poudarjanjem raznolikosti našega dela in univerzalnosti našega pristopa razširiti razumevanje javnosti o Mednarodnem gibanju Rdečega križa in Rdečega polmeseca  in s tem o nas samih. Moč svojih čustev do naše organizacije in našega gibanja po celem svetu izkoriščamo za preprosto spodbujanje k razmisleku z vprašanjem: Kaj imate radi pri Rdečem križu? #love

 

Cvetka Tomin, generalna sekretarka RKS                                                                              Alojz Kovačič, predsednik RKS

 

 

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.