S sredstvi iz sklada japonske cesarice proti sovražnemu govoru

Rdeči križ Slovenije uspešen s prijavo projekta

Rdeči križ Slovenije v mesecu maju 2019 pričenja z izvajanjem projekta inovativnega pristopa k družbenemu povezovanju. Posebno pozornost bomo posvečali prepoznavanju in odpravljanju sovražnega govora proti migrantom. Program usposabljanja mladih kulturnih ambasadorjev na osnovnih in srednjih šolah je prepričal člane sklada japonske cesarice, da so v letošnjem razpisu namenili sredstva za izvajanje projekta.

Sklad cesarice Shôken je dobil ime po njenem veličanstvu, cesarici Japonske, ki je na 9. mednarodni konferenci Rdečega križa predlagala ustanovitev mednarodnega sklada za spodbujanje pomoči v miru. Sklad upravlja Skupna komisija Mednarodne zveze društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter Mednarodnega odbora Rdečega križa, ki vzdržuje tesne stike z japonskimi stalnimi misijami v Ženevi, Japonskim društvom Rdečega križa in Raziskovalnim inštitutom Meiji Jingu na Japonskem.

Skupna vrednost sklada je več kot 15 milijonov švicarskih frankov in podpira projekte, ki jih v svojih okoljih izvajajo Nacionalna društva Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Prva donacija je bila dodeljena leta 1921. Z njo so petim evropskim nacionalnim družbam pomagali v omejevanju  širjenja tuberkuloze. Sklad je do sedaj pomagal več kot 150 nacionalnim društvom.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.