Šest let izmenjav, trajnostnega delovanja in širjenja kulture solidarnosti

Izmenjevalnica praznuje

DV petek, 19. julija bo potekala že 73. Izmenjevalnica, na kateri lahko izmenjate hrano, čistila, izdelke za higieno in nove šolske potrebščine za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana.

V petek, 19. julija, med 16. in 20. uro bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana potekala rojstnodnevna, praznična Izmenjevalnica. V šestih letih so prostovoljke in prostovoljci, s projektom, ki je nastal zaradi neposrednih potreb ljudi, zbrali že preko 12 ton donacij, hrane in drugih izdelkov za prejemnike pomoči Rdečega križa.

Koncept Izmenjevalnice

Določena oblačila, ki so bila podarjena Rdečemu križu Ljubljana, ostajajo, saj jih prejemniki pomoči v Humanitarnem centru ne izberejo. Namesto, da bi oblačila predali v predelavo, na Izmenjevalnici vstopijo v krog ponovne uporabe. Na dogodkih oblačila ponudimo najširši javnosti in jih zamenjamo za hrano in izdelke za higieno. Vsak obiskovalec se odloči sam, v skladu s svojimi zmožnostmi, kakšne vrednosti izdelkov bo prinesel na menjavo. Izmenjevalnica tako sočasno omogoča dostopnost oblačil širšemu krogu ljudi in bogati prehranske pakete pomoči Rdečega križa.

Izmenjava z dobrodelnim namenom

Na Izmenjevalnico prinesete, na primer, dve konzervi tunine, škatlo kosmičev in šampon, torej štiri izdelke, in si v zameno izberete obleko. Za en podarjen izdelek dobite kravato ali rutko, za dva pa majico. Dobrodošli so še posebej izdelki, s katerimi popestrimo enolične pakete, na primer vložena zelenjava, otroška hrana ali izdelki za higieno.

NOVI PROJEKTI - IZMGuestSeries

Izmenjevalnica nastopa tudi v vlogi kreativne platforme. IZM Guest Series je Izmenjevalničin projekt sodelovanja z mladimi fotografinjami in fotografi. Avtorske serije fotografij imajo skupno izhodišče: oblačila in predmeti so iz Izmenjevalničine omare. Prvo serijo fotografij smo objavili v septembru 2018, do sedaj pa smo sodelovali že kar z devetimi kreativnimi ekipami: Lana Špiler, Timon Hozo&Lar Nikolej Leskovar, Magnolia Neya, Asiana Jurca Avci, Izidor&Tanja Sabol, Žiga Krajnc, Cherie Plausteiner, Jaka Teršek in Sara Rman. Vse ustvarjalke in ustvarjalci z Izmenjevalnico sodelujejo pro bono.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo:

Klara Debeljak, izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si, 040 871 589 ali 01 62 07 291.
Dogodek na fb: https://www.fa
cebook.com/events/644897132644870/
Več: www.izmenjevalnica.si

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.