Sporočilo za javnost

Drobtinica 2018

Sporočilo za javnost

Drobtinica 2018

Otroke, ki živijo v revščini in trpijo zaradi njenih posledic, na Rdečem križu Slovenije vidimo kot posebej ranljivo skupino, kateri namenjamo posebno pozornost. Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem, je revščina pri nas še vedno prisotna in prizadene kar 12% mladoletnih otrok.

Da bi omilili posledice revščine in pomagali čim večjemu številu otrok, bomo tudi letos izvedli tradicionalno akcijo Drobtinica, s katero skušamo lajšati stiske najmlajših v okoljih, v katerih akcija tudi poteka. V preteklem desetletju smo prav s to humanitarno akcijo osnovnošolskim otrokom iz socialno šibkejših okolij omogočili na deset tisoče toplih obrokov.

Večina letošnjih Drobtinic se bo odvila v soboto, 13. oktobra 2018, v dopoldanskem času. V območnih združenjih Rdečega križa Slovenije Lenart, Kočevje in Gornja Radgona, pa so del akcije Drobtinica že uspešno izvedli.

Drobtinica bo letos potekala skupaj v kar 43 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije. Akcijo izvajajo naslednja območna združenja Rdečega križa Slovenije: Ajdovščina, Cerknica-Loška dolina-Bloke, Črnomelj, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Grosuplje, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kočevje, Koper, Kranj, Lenart, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Metlika, Mozirje-Zgornja Savinjska dolina, Murska Sobota, Novo mesto, Ormož, Postojna-Pivka, Piran, Ptuj, Radlje ob Dravi, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Tržič, Velenje, Zagorje ob Savi in Žalec.

Veseli in ponosni smo, da je naš partner tudi Mercator d.d., ki akcijo podpira že od vsega začetka. Tudi letos bo Mercator d.d. pomembno prispeval k uspehu akcije, saj bo skrbel za promocijo Drobtinice v svojih prodajalnah ter v ta namen doniral 3,2 tone kruha in peciva. Prostovoljke in prostovoljci Rdečega križa bodo pekovske in ostale domače izdelke zamenjevali za prostovoljne prispevke na stojnicah v Mercatorjevih trgovinah.

»V Mercatorju že leta z veseljem sodelujemo v akciji Drobtinica​, saj so tudi naši kupci pozorni do aktivnosti, ki jih izvajamo v sodelovanju z Rdečim križem, in cenijo dobrodelne geste, saj mnogi pogosto tudi sami donirajo in pomagajo sosedom v stiski, posebej otrokom. Tako plemenito medsebojno pomoč moramo ohranjati in jo negovati, saj plemeniti naše medsebojne odnose in družbo.« Mercator d.d.

Donacijo bo prispeval tudi Spar Slovenija d.o.o., ki bo v ta namen doniral 1,5 tone kruha in peciva. Ob tej priložnosti se podjetjema Mercator d.d. in Spar Slovenija d.o.o. zahvaljujemo v imenu vseh otrok, ki bodo deležni materialne pomoči v obliki kruha in peciva.

V okviru kampanje bodo stojnice tudi pred prodajalnami trgovskih podjetij Spar Slovenija d.o.o., Engrotuš d.o.o. in Jagros, d.o.o. ter v nekaterih mestnih središčih.

Vljudno vabljeni, da se akciji pridružite tudi vi in socialno ogroženim osnovnošolcem v vašem okolju pomagate, da bodo njihovi šolski dnevi kar najbolj brezskrbni. To lahko storite tako, da obiščete katero od več kot 100 stojnic po Sloveniji in prispevate po svojih močeh. Lahko pa preprosto pošljete SMS na 1919 s ključno besedo 'DROBTINICA' in prispevate 1 evro ali 'DROBTINICA5' in prispevate 5 evrov.

Rdeči križ Slovenije

©2018 Rdeči križ Slovenije Izdelava: Kabi d.o.o.

Statistika – Dovoljujem anonimno spremljanje statistike obiska.

Pravna podlaga

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Rdeči križ Slovenije