Svetovni dan hrane

16. oktober

16. oktober je Svetovni dan hrane. V tem času na RKS s humanitarno akcijo Drobtinica, posebno pozornost posvečamo socialno ogroženim osnovnošolcem.

Prostovoljci in mladi člani RK v okviru 43 območnih združenj Rdečega križa Slovenije tudi letos spodbujajo čut ljudi za vrednote humanosti in solidarnosti.

Jutri, 17. oktobra, bomo obeležili Svetovni dan boja proti revščini. Tudi revščina vpliva na življenja mladih, saj ta pri nas še vedno prizadene okoli 12% mladostnikov.

Ena izmed temeljnih vrednot Rdečega križa Slovenije je solidarnost. Spodbujanje solidardnosti in medsebojne pomoči, krepi družbene vezi in pomaga premagovati vsakdanje stiske.

Tudi letos želimo tistim, ki trpijo zaradi revščine, stisko olajšati z akcijo Lepo je deliti. Poleg zagotavljanja osnovnih živil s pomočjo prehranskih paketov bomo letos skušali čim več družinam in posameznikom pomagati reševati tudi druge stiske.

Vabimo vas, da podprete akcijo “Lepo je deliti” in se pridružite vsem tistim, ki so prepričani v resničnost tega gesla.

Že z majhnim prispevkom lahko pomagate! Hvala za dobrosrčnost v imenu vseh, s katerimi boste delili.

 

Prispevate lahko tudi z nakazilom na račun:

SI56 0310 0111 1112 208

Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana

Koda namena: CHAR

Namen: Lepo je deliti 2018

Referenca: SI 00 96837

 

Prispevki z SMS

Pošljite sporočilo SMS na številko 1919 z besedo SKUPAJ, prispevali boste 1 evro ali SKUPAJ5, prispevali boste 5 evrov za dodatne prehranske pakete ali družinam in posameznikom pomagali reševati druge stiske.

Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1,Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.