Teden solidarnosti še vedno poteka

Pomagajte z nakupom doplačilnih elektronskih znamk in vozovnic

Do 8. novembra še vedno poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije. Na vseh Poštah Slovenije so trenutno v prodaji doplačilne elektronske znamke, na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice.

Nakupa doplačilnih elektronskih znamk in vozovnic sta obvezna, vrednost znamke in doplačilne vozovnice pa na podlagi 28. člena Zakona o RKS in sklepa Vlade RS (štev.: 00718-9/2018, z dne 21.4.2018) za leto 2018 znaša 0,17 EUR.

Med Tednom solidarnosti Rdečega križa Slovenije na ta način vsako leto prispevamo v sklad solidarnosti za skupne potrebe ali za podporo sočlanom.

Naravne in druge nesreče nas nenehno opominjajo na različne stiske, ki jih posamezniki in družine v teh primerih doživijo in na pomen solidarnosti. Sredstva, zbrana s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic v Tednu solidarnosti, se stekajo v sklad solidarnosti Rdečega križa Slovenije in so namenjena takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah (požari, poplave, plazovi ipd.) in pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega.

Na Rdečem križu Slovenije z izvajanjem nalog, povezanih z javnimi pooblastili, s področja prve pomoči, pripravljenosti ter ukrepanja ob nesrečah in iskanja pogrešanih, zagotavljamo osnovno humanitarno in materialno pomoč preko območnih združenj, ekip prve pomoči in službe za iskanje pogrešanih. 

Za pravilnost postopkov in razdelitev sredstev skrbijo Komisija Sklada solidarnosti, Nadzorni odbor Rdečega križa Slovenije, Upravni odbor Rdečega križa Slovenije in Glavni odbor Rdečega križa Slovenije.

Hvala vsem, ki boste z nakupom doplačilnih znamk in vozovnic pomagali tistim, ki doživijo stisko in potrebujejo vašo pomoč. 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.