Udarniki na delu v centralnem logističnem centru RKS

Rdeči križ Slovenije je ob razglasitvi epidemije marca 2020 pozval posameznike in podjetja, naj prispevajo sredstva, hrano, higienske pripomočke in druge potrebščine, ki nam bodo omogočili preprečevati in lajšati stiske najbolj ranljivih med nami v času epidemije covida-19. Številna podjetja, združenja in posamezni so že darovali in izkazali družbeno solidarnost.


Vsem se iskreno zahvaljujemo!
 

Novartis, Coca-Cola in Mednarodno združenje Rdečega križa in Rdečega polmeseca so s svojimi donacijami omogočili nakup pripomočkov za izvajanje tečajev in izpitov prve pomoči v prilagojenih razmerah, prav tako pa tudi dodatno osebno varovalno opremo ter ostala zaščitna sredstva v skladu s potrebami.
 

Petnajstčlanska ekipa strokovne službe in prostovoljcev RKS je v centralnem logističnem centru RKS za dostavo v območna združenja RKS pripravila brezstične termometre, žepne maske za izvajanje umetnih vpihov – namenjene licenciranim predavateljem PP, učne lutke za izvajanje simulacije TPO z uporabo AED, rezervna pljuča za lutke, zaščitne folije za izvajanje umetnih vpihov, razkužila za roke 0,5 l, razkužila za površine 1 l, razkužila za površine 5 l, zaščitne 3 – slojne maske, zaščitno obutev in brezrokavnike RKS. Območna združenja RKS lahko do 23. 7. 2020 prevzamejo izdelke v logističnih centrih RKS (Celje, Ljubljana, Novo mesto in Postojna).

Foto: Aleš Černivec

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.