Uspešna zimska krvodajalska akcija na novi lokaciji

RKS - OZ Idrija

Idrijska krvodajalska akcija se je to zimo morala preseliti na novo lokacijo, saj so prostori v Osnovni šoli Idrija zaradi večjega števila predšolskih otrok (gradnja novega vrtca v Spodnji Idriji) zasedeni.


Tako je RKS - OZ Idrija poiskalo nadomestno lokacijo, ki so jo našli v Mladinskem centru Idrija. Prostori so večji in primerni, le oddaljenost od centra in dostop sta otežena, zato so pozivali krvodajalce, da pridejo peš oz upoštevajo krožno pot. Krvodajalska akcija, ki je potekala od 28. do 30. januarja je bila uspešna, saj se jo je udeležilo 635 darovalcev, od tega 32 prvič. Med njimi je bilo okoli 20 dijakov idrijske gimnazije, ki postanejo darovalci z 18 letom.

Vsem krvodajalcem se RKS - OZ Idrija iskreno zahvaljuje za udeležbo, predvsem pa za dosledno upoštevanje navodil, saj ni bilo nobenih težav, akcija je potekala tekoče in dober odziv pomeni, da nova lokacija ni vplivala na udeležbo.Tudi pretekla leta so pozimi zabeležili med 650 in 700 udeležencev. Vedo, da je po Sloveniji v tem času večje število obolelih za prehladi in tudi zdravniki Zavoda za transfuzijsko medicino, ki so bili prisotni v Idriji, so upoštevajoč počutje darovalca odklonili nekaj oseb, zaradi prehladov, s čimer se prepreči morebitne nadaljnje okužbe. Presenetljivo veliko je bilo tudi tujcev, začasnih delavcev zaposlenih v lokalnih podjetjih, zato lahko z gotovostjo rečemo, da je bila tokratna akcija najbolj mednarodna, glede na nacionalno poreklo udeležencev.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.