XXIV. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije

Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

XXIV. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije

 

V soboto, 6. oktobra 2018, vas vabimo na ogled že XXIV. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Potekalo bo v Postojni, na sedmih lokacijah v mestnem središču. Predstavniki medijev si boste lahko skupaj z občani Postojne in mimoidočimi ogledali delo in poslanstvo ekip prve pomoči.

Na preverjanju bodo sodelovale ekipe prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki so na izbirnih preverjanjih v 13 izpostavah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje oziroma 13 območnih združenjih Rdečega križa dosegle prvo mesto ter najboljša izmed drugo uvrščenih ekip.

To so ekipe: Gorenje, d.d., RKS - Zagorje ob Savi II, RKS - OZ Gornja Radgona 1, RKS - OZ Novo mesto - 1. ekipa, Občina Majšperk, RKS - OZ Vrhnika, Adient, d.o.o. in Slovenj Gradec - Ekipa 1, NEK, RKS - OZ Koper - Flajšter, Ekipa PP RK občine Oplotnica, ZTO Kranj 1, RKS - OZ MO Nova Gorica II, PGD Cerknica in RKS - OZ Zagorje ob Savi I. 

Delovna mesta se nahajajo na naslednjih lokacijah:
- Vegova ulica 11, Postojna,
- Trg padlih borcev 1 a, Postojna,
- Tržaška cesta 36, Postojna,
- Prečna ulica 2, Postojna,
- Novi trg (podhod), Postojna,
- Gregorčičev drevored 2 a, Postojna,
- Titova cesta, Postojna (otroško igrišče).

 

Območno združenje Rdečega križa Nova Gorica bo na Titovem trgu v Postojni predstavilo Nastanitveno enoto RKS, ki je regionalno odgovorna za izvajanje nalog in aktivnosti v primeru naravne ali druge nesreče. Na počivališčih bodo svoje aktivnosti predstavljale službe, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja. Pridružil se nam bo tudi Zavod za transfuzijsko medicino RS in izvajal določanje krvnih skupin. Možno bo tudi izmeriti krvni sladkor, holesterol in krvni pritisk. 

Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu in si ogledate prikaze nudenja prve pomoči v praksi. Prva pomoč je izjemnega pomena, saj rešuje življenja na kraju nesreče. Z organizacijo tečajev in izpitov iz prve pomoči, organizacijo lokalnih, regijskih in državnih preverjanj usposobljenosti članov ekip prve pomoči ter delovanjem Strokovnega centra za prvo pomoč pri RKS, si že leta prizadevamo dvigniti raven znanja o prvi pomoči med prebivalci. Veseli bomo, če si boste preverjanje ogledali tudi vi in o njem poročali. 

 

Rdeči križ Slovenije

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.