Zahvala predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja krvodajalkam in krvodajalcem

ob 4. juniju, dnevu slovenskega krvodajalstva

Ob dnevu slovenskega krvodajalstva, ki ga obeležujemo vsako leto 4. junija, se zahvaljujemo veliki družini srčnih ljudi – krvodajalcem, ki darujejo kri in zagotavljajo zdravljenje bolnikom.

Pokrovitelj letošnjega slovenskega dneva krvodajalstva je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je krvodajalce nagovoril v videoposlanici.
Minister za zdravje g. Janez Poklukar, pa bo na ta dan obiskal Zavod RS za transfuzijsko medicino, podal zahvalo krvodajalcem in, ker je tudi sam krvodajalec, ob tej priložnosti daroval kri.

Pričenjamo pa tudi uspešno krvodajalsko iniciativo Daruj energijo za življenje, ki letos poteka že enajsto leto. V javnosti širi sporočilo o plemenitih vrednotah, kot so človečnost, solidarnost in empatija ter opozarja na velik pomen krvodajalstva za nemoteno delovanje zdravstva. V letošnji akciji pod sloganom Velika družina srčnih ljudi bi radi poudarili, da je krvodajalstvo plemenita vrednota, ki se prenaša med ljudmi in iz roda v rod. Imamo veliko krvodajalskih družin, društev, poklicnih skupin, prostovoljcev, podpornikov, dijakov in študentov kot drugih, kjer se krvodajalstvo širi in prenaša med generacijami. V letošnji kampanji smo izpostavili krvodajalske družine, kjer daruje kri že več generacij, skupaj pa so del velike družine krvodajalcev.

Daruj energijo za življenje! – Skupaj  že 11 let

Redno ozaveščanje o krvodajalstvu je izjemno pomembno. Od leta 2011 Rdeči križ Slovenije, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in družba Petrol d.d. ozaveščajo javnost o pomembnosti krvodajalstva, o velikem pomenu tako rednih kot novih krvodajalcev, odzivanju krvodajalcev glede na potrebe in stanje zalog krvi ter tako pripomorejo k širjenju baze krvodajalcev. V teh letih so zabeležili skoraj 95.000 novih krvodajalcev.


 
Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.