Zaključil se je tabor za mlade YABC

Tabor YABC je minuli konec tedna potekal v Zdravilišču RKS Debeli rtič

Med 15. in 17. marcem 2024 je v Zdravilišču RKS Debeli rtič potekal tabor za mlade YABC, ki so se ga udeležili mladi med 17. in 25. letom starosti iz vse Slovenije. 

Mladi so v tridnevnem usposabljanju skozi izkustvene ter interaktivne delavnice raziskovali lastne predsodke, percepcije in interpretacije o različnih ranljivih skupinah ter iskali rešitve za sodobne humanitarne izzive. Z medsebojnim povezovanjem in sodelovanjem so mlade prostovoljke ustvarjale pozitivno skupinsko dinamiko, preko katere so krepile osebnosti razvoj in pridobivale socialne veščine in sposobnosti za spodbujanje kulture nenasilja, nediskriminacije in miru v svojih lokalnih skupnostih

S podporo in usmerjanjem strokovne službe RKS in mladih voditeljic Ines Frlin ter Viktorie Krusharove so prostovoljke obravnavale naslednje tematike: osebna motivacija, duševno zdravje in skrb zase, samozaupanje, iskanje rešitev, aktivno poslušanje, empatija, strpnost in vodenje skupine. 

V RKS smo izjemno ponosni na generacijo Mladih za boljši svet 2024! V kolikor bi se nam mladi radi pridružili pri širjenju iniciative ter si želite udeležite bodočih usposabljanj YABC, se obrnite na našo strokovno službo za mlade.

#prostovoljstvo #mladi #rdecikriz

Foto: Aleš Černivec 

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.