Drobtinica 2015

DROBTINICA - Topel obrok za otroke

Rdeči križ Slovenije skladno s svojim mandatom ščiti človeško dostojanstvo in s svojimi humanitarnimi programi blaži stiske ljudi. Že petnajst let na Svetovni dan hrane (16. oktober) z enodnevno kampanjo Drobtinica dopolnjujemo svoje  programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij in slovensko javnost ozaveščamo o (ne)zadostni in/ali (ne)pravilni prehrani naših najmlajših - osnovnošolcev ter obenem vzpodbujamo čut solidarnosti z vsemi, ki so se znašli v stiski.

Po uradnih podatkih v Republiki Sloveniji stopnja tveganja revščine znaša 14, 5 odstotkov, kar pomeni, da 290.000 oseb živi v pomanjkanju. Stopnja socialne izključenosti pa je še višja (20,4%), saj je bilo v lanskem letu v Sloveniji kar 410.000 oseb izpostavljenih tveganju socialne izključenosti.

Samo lani so otroci iz socialno šibkejših okolij na devetdesetih osnovnih šolah po Sloveniji z Drobtinico prejeli 33.000 toplih obrokov, ki so jih omogočila v enodnevni kampanji zbrana sredstva v skupni vrednosti 81.000 evrov.

MERCATOR d.d. še posebej pomembno prispeva k uspehu Drobtinice s promocijo v svojih prodajalnah in velikodušno donacijo kruha in drugih pekovskih izdelkov. Podaril bo več kot štiri tone kruha in stojnice za zbiranje sredstev omogočil v več kot 50 svojih trgovinah ter tako tudi letos pomagal veliko otrokom. 

Prav tako smo v imenu otrok, ki bodo imeli zagotovljen topel obrok, hvaležni trgovskima podjetjema Spar, ki prispeva tono in pol pekovskih izdelkov in Tuš, ki omogoča postavitev stojnic pred oz. v  njihovih trgovinah, za vso njuno podporo pri pripravi ter promociji naše tradicionalne humanitarne kampanje.

Letos Drobtinica poteka v 43 območnih združenjih RKS (za lokacije in termine dogodkov kliknite na ikono Več o).

Kako lahko pomagate? Preprosto, obiščite katero od več kot 100 stojnic po Sloveniji in prispevajte po svojih močeh. Lahko pa preprosto pošljete SMS na 1919 s ključno besedo 'DROBTINICA' in prispevate 1 evro ali ' DROBTINICA5' in prispevate 5 evrov. 

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.