Izjava za javnost

Tudi v letu 2017 so Rdeči križ Slovenije pri delu vodila temeljna načela gibanja in s skupnimi napori ter močmi je izpeljal veliko večino v letnem programu dela sprejetih ciljev in nalog. Skupaj s 56 območnimi združenji in skoraj 900 krajevnimi organizacijami Rdečega križa, tisočerimi prostovoljci in zaposlenimi je v letu 2017 opravil vse ključne naloge s področja javnih pooblastil in drugih humanitarnih programov, ki jih je sprejel v svoji Zavezi javnosti X. Na nedavnem Zboru članov RKS so predstavniki sprejeli vsa poročila in predlagani program dela v letu 2018. Ugotovili so, da se kažejo znaki porasta donatorskih sredstev in posledično širjenje programov Rdečega križa Slovenije.

Glavni odbor Rdečega križa Slovenije zato, na podlagi prejete odstopne izjave z dne 25. junija 2018, obžaluje odstop dr. Dušana Kebra z mesta predsednika Rdečega križa Slovenije, prav tako današnji odstop Zvonke Ješelnik z mesta podpredsednice Rdečega križa Slovenije.

Za nemoteno nadaljevanje dela so na današnji seji imenovali novo vodstvo RKS.  Zakonita zastopnika sta postala Irena Nečemer, podpredsednica RKS, in Alojz Kovačič, član Glavnega odbora RKS.

Glavni odbor RKS sprejel sklep, da zakonita zastopnika RKS zastopata RKS do volilnega Zbora članov RKS v letu 2019, kjer bodo izvedene tudi volitve predsednika RKS.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.