Sklepi Glavnega odbora RKS

Sklepi 5. redne seje

Obveščamo vas, da se je dne 27. 2. 2024 na 5. redni seji sestal glavni odbor RKS, ki je:

- podal pozitivna mnenja k imenovanju sekretarjev v RKS - OZ Kranj (Marjan Potrata) in RKS - OZ Novo mesto (Barbara Ozimek).

- soglašal s podelitvijo priznanj RKS po predlogih iz RKS - OZ Gornja Radgona ter RKS - OZ Trbovlje.

- obravnaval in vzpodbudil delo na področju prostovoljstva in mladih v RKS na osnovi gradiva, ki ga je pripravila ter predstavila strokovna sodelavka Vanessa Benak Cvijanović. V letošnjem letu bo organiziran YABC tabor za mlade od 15. 3. do 17. 3.2024, prijave se zbirajo do 06. 03. 2024. Jeseni bo izveden projektni tabor mladih, najava sledi.

- Dopolnil RKS Pravilnik o računovodstvu na področju amortizacijskih stopenj za neopredmetena osnovna sredstva.

- soglašal s planom razdelitve naslednje pomoči poplavljenim iz UJME 2023 v skupni vrednosti 1 mio € ter planom porabe zbranih donacij za Ukrajino.

- ugotovil, da komisije GO za krvodajalstvo, za starejše in za poizvedovanje še niso pričele z delom in sprejel ukrepe za njihovo čimprejšnjo aktivacijo

- na podlagi predloga Komisije za nesreče RKS potrdil sofinanciranje delovanja in usposabljanja stacionarija, nastanitvenih enot, enote za zdravstveno oskrbo in enote za oskrbo bolnikov pri mobilnem stacionariju URSZR iz naslova sredstev URSZR.

- sprejel sklep o vodenju Zdravilišča RKS Debeli rtič, katerega bo kot VD vodje zdravilišča z dne 1.3.2024 prevzela ga. Liljana Kozlovič.

 

Članom glavnega odbora se zahvaljujem za intenzivno in konstruktivno sodelovanje.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.