Kolegij sekretark in sekretarjev RKS

četrtek, 20. september 2018

Danes, v četrtek, 20. septembra 2018, je na RKS potekal kolegij sekretark in sekretarjev RKS.

Najprej je vse udeležence kolegija nagovorila ga. Irena Nečemer, podpredsednica in zakonita zastopnica RKS, ki je spregovorila o aktualnem dogajanju v minulem času v RKS. Nato je udeležence seznanila z obiskom delegacije Mednarodne federacije Rdečega križa in Rdečega polmeseca, Urada za Evropo ter redno in izredno sejo Glavnega odbora RKS.

Nato je sledila točka o prvem javnem pooblastilu RKS - prvi pomoči, kjer je bil predstavljen Pravilniku o usposabljanju in izpitu iz prve pomoči za kandidate za voznike motornih vozil. Sledilo je poročilo o poteku regijskih preverjanj in informacije o pripravah na Državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije, ki bo potekalo 5. in 6. oktobra 2018, v Postojni.

Za tem je sledila napoved letošnjega Svetovnega dneva oživljanja, ki bo 16. oktobra 2018 in poročilo o poteku FAEEN-a, mednarodnega srečanja strokovnjakov s področja prve pomoči, ki je minuli teden potekalo v Portorožu.

Kot tretja, je bila na vrsti točka o naslednjem javnem pooblastilu RKS - pripravljenost in ukrepanje v primeru naravnih in drugih nesreč, pod katero so bila predstavljena pravila o sofinanciranju ekip PP RKS, katera je predstavil g. Stanislav Lotrič iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Sledila je predstavitev prepoznavanja in boja proti trgovini z ljudmi, katera je predstavil strokovni sodelavec za to področje, g. Matej Kejžar.

Sledila je predstavitev zdravstvenih letovanj na MZL RKS Debeli rtič in njihova evalvacija s strani mag. Ane Žerjal. Ga. Žerjal je prav tako podala informacije o sestanku pri generalnemu direktorju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, g. Marjanu Sušlju.

Za tem je strokovni sodelavec, g, Ciril Klajnšček, podal informacije v zvezi z razpisom FIHO 2018.

Pod točko Razno sta bila obravnavana prihajajoči Teden solidarnosti 2018, ki ga je predstavila strokovna sodelavka, ga. Saša Ogrin in akcija Drobtinica 2018. Prav tako so bile predstavljene aktivnosti evropskega projekta PFA - CE - Psihološka pomoč ob izrednih dogodkih, ki jih je podal g. Matej Kejžar. Predstavljen je bil tudi plan krvodajalskih akcij za leto 2019, ki ga je predstavil strokovni sodelavec RKS za krvodajalstvo, g. Boštjan Novak.

 

Vsem sekretarkam in sektetarjem ter ostalim udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na tokratnem kolegiju sekretark in sekretarjev RKS.

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.